My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Concreto Betonlookverf op je muur schilderen (TIPS!)

Concreto Betonlookverf op je muur schilderen (TIPS!)- Met de Concreto betonlook verf van het merk Stucco d’Or hebben we een fantastisch product aan ons assortiment toegevoegd. Ga snel aan de slag met de decoratieve  Concreto verf  en maak je eigen betonlook muur, betonlook aanrechtblad, betonlook trap of betonlook vloer. De werkwijze is vrij eenvoudig. Je kunt het prima zelf doen. Concreto is een goed dekkende, sterke en decoratieve verf die het effect geeft van betoncire . Het heeft een fluweel achtige , poedermatte uitstraling en staat zowel stoer als Chique in je interieur. Wij mengen de door jouw gewenste kleur met onze verfmengmachine in ons eigen atelier.

Concreto heeft 200 kleuren

Het is moeilijk kiezen want er zijn ongeveer 200 kleuren te verkrijgen. Van roze tot rood en van bruin tot blauw.  Klik hier om alle kleuren te zien ! Als enige dealer in Nederland kun je bij ons unieke handgeschilderde kleursamples bestellen  of handgeschilderde samplepakketten kopen. Zo zie je de kleuren zoals ze daadwerkelijk zijn en geen printafdruk van de kleur. Dit is namelijk nooit een juiste weergave van de kleur. Wil je aan de slag met Concreto ? Dan adviseren we je echt om eerst wat samples te bestellen om te voorkomen dat je een verkeerde kleur uitkiest. Dat zou erg jammer zijn… Hier is de link naar de samplepakketten en de losse samples.

Concreto Betonlookverf op je muur schilderen – De werkwijze

Stap 1. Maak je muur schoon, stofvrij en zorg dat deze droog is. Plamuur scheuren en gaten glad en verwijder eventuele behangresten van je muur. Breng daarna een laag Primo primer aan op je muur. Dit kun je eenvoudig met een vachtroller doen. Laat het ongeveer 6 uur drogen. De Primo primer mengen we alvast in de kleur van de door jouw gekozen Concreto betonlookverf.

Stap 2. Na het drogen van de primerlaag, breng je met een vachtroller de eerste basislaag Concreto aan. Laat dit vervolgens ongeveer 4- 6 uur drogen.

Stap 3. Breng vervolgens de tweede decoratieve laag Concreto aan met een Venetiaanse spaan (een dunne spaan met ronde hoeken).  Neem een klein beetje Concreto verf op je spaan en breng dit aan op je muur. Maak bijvoorbeeld halve cirkel bewegingen en smeer op deze manier je Concreto verf uit. Werk altijd in kleine gedeelten en gebruik niet teveel verf. Jij bepaald zelf welk ‘veeg’ motief je mooi vindt en creëert zo je eigen decoratieve ‘handtekening’.

Stap 4. Laat je schilderwerk daarna goed drogen en werk het af met een Protecto 1 K lak . Hierdoor krijg je meer diepte en kleur. Bovendien beschermt het je muur tegen krassen en vuil. Breng de lak aan met een viltroller.

Stap 5. Als je een muur in natte en vochtige ruimten , zoals in je badkamer , aanrechtblad of keuken, gaat schilderen met Concreto dan moet je deze aflakken met onze Roboton 2 componenten lak   of kies voor de Protecto 2 K lak als je grotere oppervlakken moet aflakken. Een 2 componentenlak bestaat uit 2 componenten en moet altijd gemengd worden voor gebruik.

Bekijk  deze instructiefilm hoe je zelf een muur schildert met Concreto betonlook verf:

 

 

Concreto betonlookverf op je trap  schilderen [TIP]

Wil je je trap renoveren en een gave betonlook geven met Concreto betonlookverf ?  Volg dan de volgende stappen:

Stap 1. Maak je trap helemaal schoon met CIF en een schuurspons. Gebruik geen andere reinigingsmiddelen in omdat hier weekmakers inzitten. Deze kunnen je verf aantasten. Schuur hierna je trap licht op. Maak je te schilderen trap daarna stofvrij en goed droog.

Stap 2. Breng daarna de SPS Multiprimer  aan voor een sterke basis en een goede hechting. Dit kun je met een viltrolletje doen. Laat de primer goed drogen ( tussen de 6 -8 uur) .  Wanneer je het risico hebt op bloedend hout (zoals  merbau hout)  of je schildert een betonnen trap, gebruik dan de Zinsser 123 Plus primer Dit is een een speciale hecht primer voor zeer gladde ondergronden en ondergronden die vlekken kunnen geven.

Stap 3. Na het drogen van de primerlaag, breng je met een viltroller en kwast de eerste basis laag Concreto betonlookverf aan. Laat dit vervolgens ongeveer 4- 6 uur drogen.

Stap 4. Breng vervolgens de tweede decoratieve laag Concreto aan met een Venetiaanse spaan (een dunne spaan met ronde hoeken).  Neem een klein beetje Concreto betonlookverf op je spaan en breng dit aan op je trap. Maak bijvoorbeeld halve cirkel bewegingen en smeer op deze manier je Concretobetonlookverf uit. Werk altijd in kleine gedeelten en gebruik niet teveel verf. Jij bepaald zelf welk ‘veeg’ motief je mooi vindt en creëert zo je eigen decoratieve ‘handtekening’. Na 8 uur droogtijd kun je beginnen met de afwerking van je trap.

Afwerking van de trap

Stap 4. Als de trap helemaal droog is dan ga je verder met het aflakken van je trap. Hiervoor adviseren we de watergedragen                             2 componentenlak van Roboton die speciaal geschikt is voor vloeren, trappen of natte ruimten. Breng de lak altijd aan met een Varnishkwast met een fijne haarstructuur of met een lakrolletje. Bij voorkeur 3 dunne lagen aanbrengen.

Tips Concreto betonlookverf

  • Werk in kleinere gedeelten zodat je de verf  makkelijk kunt uitsmeren met de Ventiaanse spaan.
  • Breng je aflak niet aan op de Concreto zolang deze nog niet goed droog is…. anders laat je lak weer los.
  • Gebruik de speciale Zinsser primer  voor  oppervlakken die ‘bloeden’, geglazuurde tegels, natuursteen en andere zeer gladde ondergronden.
  • Kijk op onze Concreto pagina voor alle kleuren Concreto betonlook verf.

Lees hier onze andere blogs

Betonlookverf in je keuken (TIP!)

Concreto – Betonlook in badkamer [TIP!]

Concreto Betonlookverf op aanrechtblad (TIPS!)

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 221 reviews.