My Colorful Interior
Mini Cart 0

Winkelwagen is leeg

Concreto – Betonlook in badkamer [TIP!]

Geef jouw badkamer een nieuwe moderne look met de Concreto betonlook verf. Kies uit 200 prachtige Concreto kleuren. Wij geven je in dit blog wat tips,  zodat je zelf aan de slag kunt gaan met de Concreto Betonlook verf in je badkamer. Met Concreto betonlookverf kun je met een kleine investering een geweldige en moderne badkamer maken met een eigentijds look.

Concreto BETONLOOKVERF  van Stucco d’Or is een prachtige decoratieve betonlookverf met een poedermatte uitstraling en geschikt voor op muren, trappen, tafelbladen, keuken, vloeren, badkamers* ( let op: niet gebruiken in het douche gedeelte).  Als je onze handleiding volgt,  is het makkelijk en erg leuk om te doen!

1. Concreto – Betonlook in badkamer [TIP!]

Je ondergrond

Zorg ervoor dat je muren  vloer in je badkamer  vrij zijn van vet, stof en vuil. Werk onregelmatigheden eerst bij. Reinig je muren met vloeibare CIF en een schuursponsje en neem het daarna af met lauw water en een doek. Laat je badkamer ruimte eerst goed drogen aan de lucht , voordat je de primer aanbrengt. Let erop dat ook eventuele voegen van je tegels goed droog zijn. Er mag zelfs geen condens vocht meer in de muren en voegen van tegels zitten. 

 

2. Concreto – Betonlook in badkamer [TIP!]

De primer aanbrengen

Gebruik Zinsser 1-2-3 Plus Primer primer als basislaag op je bestaande muren of gladde tegels . Dit zorgt voor een zeer goede hechting met de Concreto betonlookverf. Je brengt de primer aan een kwast of een vachtroller. Laat de primer laag goed drogen volgens de meegestuurde handleiding. Deze droogtijd dien je aan te houden om ervoor te zorgen dat je uiteindelijke resultaat duurzaam wordt. Zinsser primer is  verkrijgbaar  in 1 of 2,5 liter . Je oppervlakken moet door de primer dekkend geschilderd zijn. Indien de eerste laag onvoldoende dekt, breng dan nog een tweede laag  Primer aan.

 

3. Concreto – Betonlook in badkamer [TIP!]

Concreto Betonlook verf aanbrengen

Na het drogen van de primerlaag, breng je met een vachtroller  de eerste basislaag Concreto betonlook verf aan. Laat dit vervolgens ongeveer 4- 6 uur drogen. Breng vervolgens de tweede decoratieve laag Concreto aan met een Venetiaanse spaan (een dunne spaan met ronde hoeken).  Dit doe je als volgt:

Neem een klein beetje Concreto betonlook verf op je spaan en breng dit aan op je muren. Maak bijvoorbeeld halve cirkel bewegingen en smeer op deze manier je Concreto verf uit. Werk altijd in kleine gedeelten en gebruik niet teveel verf. Jij bepaald zelf welk ‘veeg’ motief je mooi vindt en creëert zo je eigen decoratieve ‘handtekening’. Na ca 6 tot 8 uur droogtijd kun je beginnen met de laatste afwerking van je badkamer muren of vloer met de aflak. Vind je het lastig om met een Ventiaanse spaan te werken, gebruik dan een blokkwast om veeg motieven te maken!

Het aflakken

Omdat een badkamer een natte ruimte is en  intensief wordt gebruikt, gebruik je ALTIJD een 2 componentenlak voor de afwerking en bescherming van je schilderwerk. We adviseren hiervoor de Roboton 2 componenten lak Mat.  Dit beschermt je schilderwerk optimaal tegen stoten ,  krassen en vocht. Breng de 2 K Roboton in 2 a 3  lagen aan. TIP: Lees  onze handleiding voor het aanbrengen van de afwerklakken. De handleiding sturen we altijd mee met je bestelling. Je kunt ook kiezen voor de 2 K Protecto van Stucco d’Or. Deze is verkrijgbaar in 2,5 liter. Ideaal voor grotere oppervlakken!

Aandachtspunten:

    • Volg de meegeleverde handleidingen.
    • Laat je primer laag goed drogen voordat je de Concreto betonlookverf gaat aanbrengen.
    • Laat je Concreto betonlookverf eerst helemaal goed uitdrogen voordat je begint met het aflakken
    • Verf hecht niet op siliconenkit. Zorg dat je hier eerst met een overschilderbare kit overheen gaat of verwijder je kit en breng na het schilderen nieuwe kit aan.

Na het gebruik van al je materialen reinig je deze eenvoudig met een sopje en lauw water en maak je gereedschappen goed schoon. Zo kun je er langer plezier van hebben!

Kijk hier voor alle kleuren Concreto betonlookverf

Als je nog vragen hebt, mail ons op :

info@mycolorfulinterior.nl