My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Concreto – Betonlook in badkamer [TIP!]

Concreto – Betonlook in badkamer [TIP!]- Geef jouw badkamer een nieuwe moderne look met de Concreto betonlook verf. Kies uit 200 prachtige Concreto kleuren. Wij geven je in dit blog wat tips,  zodat je zelf aan de slag kunt gaan met de Concreto Betonlook verf in je badkamer. Met Concreto betonlookverf kun je met een kleine investering een geweldige en moderne badkamer maken met een eigentijds look.  Concreto BETONLOOKVERF  van het merk Stucco d’Or is een prachtige decoratieve betonlookverf met een poedermatte uitstraling en geschikt voor op muren, trappen, tafelbladen, keuken, vloeren, badkamers* ( let op: niet gebruiken in het natte douche gedeelte).  Als je onze handleiding volgt,  is het makkelijk en erg leuk om te doen!

1. Concreto – Betonlook in badkamer [TIP!]

Je ondergrond

Zorg ervoor dat je muren  en je vloer in je badkamer  vrij zijn van vet, stof en vuil. Werk onregelmatigheden eerst bij. Reinig je muren met vloeibare CIF en een schuursponsje of met Universol en neem het daarna af met lauw water en een doek. Laat je badkamer ruimte eerst goed drogen aan de lucht , voordat je de primer aanbrengt. Let erop dat ook eventuele voegen van je tegels goed droog zijn. Er mag zelfs geen condens vocht meer in de muren en voegen van tegels zitten. 

2. Concreto – Betonlook in badkamer [TIP!]

De primer aanbrengen

Gebruik in zogenaamdne natte ruimtes altijd de Zinsser 1-2-3 Plus Primer primer als basislaag op je bestaande muren of gladde tegels . Dit zorgt voor een zeer goede hechting met de Concreto betonlookverf. Je brengt de primer aan met een vachtroller. Laat de primer laag goed drogen volgens de meegestuurde handleiding. Deze droogtijd dien je aan te houden om ervoor te zorgen dat je uiteindelijke resultaat duurzaam wordt. Zinsser primer is  verkrijgbaar  in 1 of 2,5 liter . Je oppervlakken moet door de primer dekkend geschilderd zijn. Indien de eerste laag onvoldoende dekt, breng dan nog een tweede laag  Primer aan.

3. Concreto – Betonlook in badkamer [TIP!]

Concreto Betonlook verf aanbrengen

Na het drogen van de primerlaag, breng je met een vachtroller  de eerste basislaag Concreto betonlook verf aan. Laat dit vervolgens ongeveer 4- 6 uur drogen. Breng vervolgens de tweede decoratieve laag Concreto aan met een Venetiaanse spaan (een dunne spaan met ronde hoeken).  Dit doe je als volgt:

Neem een klein beetje Concreto betonlook verf op je spaan en breng dit aan op je muren. Maak bijvoorbeeld halve cirkel bewegingen en smeer op deze manier je Concreto verf uit. Werk altijd in kleine gedeelten en gebruik niet teveel verf. Jij bepaald zelf welk ‘veeg’ motief je mooi vindt en creëert zo je eigen decoratieve ‘handtekening’. Na ca 6 tot 8 uur droogtijd kun je beginnen met de laatste afwerking van je badkamer muren of vloer met de aflak. Vind je het lastig om met een Ventiaanse spaan te werken, gebruik dan een blokkwast om veeg motieven te maken!

4. Concreto – Betonlook in badkamer [TIP!]

Het aflakken van je betonlookverf 

Omdat een badkamer een natte ruimte is en  intensief wordt gebruikt, gebruik je ALTIJD een 2 componentenlak voor de afwerking en bescherming van je schilderwerk. We adviseren hiervoor de PolyCoat 2 componenten lak Mat Dit beschermt je schilderwerk optimaal tegen stoten ,  krassen en vocht. Breng de 2 K lak in 2 a 3  lagen aan. TIP: Lees  altijd eerst onze meegeleverde handleiding voor het aanbrengen van de afwerklakken. De handleiding sturen we altijd mee met je bestelling. Je kunt ook kiezen voor de 2 K Protecto van Stucco d’Or. Deze is verkrijgbaar in 2,5 liter. Ideaal voor grotere oppervlakken!

Aandachtspunten:

    • Volg de meegeleverde handleidingen.
    • Laat je primer laag goed drogen voordat je de Concreto betonlookverf gaat aanbrengen.
    • Laat je Concreto betonlookverf eerst helemaal goed uitdrogen voordat je begint met het aflakken
    • Verf hecht niet op siliconenkit. Zorg dat je hier eerst met een overschilderbare kit overheen gaat of verwijder je kit en breng na het schilderen nieuwe kit aan. wij hebben de juiste kit die je in de juiste kleur kunt kiezen.

Na het gebruik van al je materialen reinig je deze eenvoudig met een sopje en lauw water en maak je gereedschappen goed schoon. Zo kun je er langer plezier van hebben!

Wat doe je met de voegen van je tegels in de badkamer ?

Ja, dat is een goede vraag ! Als je de voegen niet van tevoren glad strijkt met een dunpleister zoals stuc en finish, dan blijf je de voegen van je tegels wel zien. Als je dit niet erg vindt dan kun je natuurlijk gewoon beginnen met het aanbrengen van je primer en betonlookverf. Maar als je liever gladde betonlookmuren muren in je badkamer wilt realiseren, dan zul je de voegen wel eerst moeten egaliseren. Dit kan heel eenvoudig met Stuc en Joint Finish. Dat is een zogenaamde dunpleister.

Kijk hier voor alle kleuren Concreto betonlookverf

Als je nog vragen hebt, mail ons op :

info@mycolorfulinterior.nl

 

 

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 156 reviews.