My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Betonlookverf in je keuken (TIP!)

Betonlookverf in je keuken (TIP!)- Betonlookverf van Concreto is uitermate geschikt voor allerlei projecten die je een betonlook wilt geven. Concreto is een prachtige betonlookverf op basis van kunstharsdispersie. Het heeft daardoor de mooie matte uitstraling van echt beton cire met een gemarmerde en ietwat gewolkte uitstraling. Doordat je het aflakt met een matte lak , creëer je ook nog eens extra diepte in de kleur.  Deze betonlookverf  kan worden gebruikt op muren, aanrechtbladen, trappen, (keuken) kastjes en vloeren. Kortom .. op bijna alles wat je een stoere betonlook wilt geven. Concreto is verkrijgbaar in 200 prachtige kleuren variërend van warm bruin tot helder roze. Klik daarom hier om alle kleuren te bekijken. Wist je dat we ook een eigen unieke service hebben waarbij je unieke handgeschilderde kleursamples kunt bestellen? Dit heeft geen enkele andere leverancier.

Wat is het verschil tussen betonverf en betonlookverf

Veel klanten vragen ons wat is het verschil tussen betonverf en betonlookverf. Dat leggen we daarom kort even uit. Betonverf is gemaakt om over beton te schilderen en om dit een andere kleur te geven en bovendien te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Betonlookverf is een speciale decoratieve verf die alle oppervlakken de uitstraling geeft van beton. Bij concreto betonlookverf is dit een gemarmerd effect die nog het meest lijkt op betoncire. Het voordeel van betonlookverf is dat het veel gemakkelijk is om zelf aan te brengen terwijl betoncire vaak door een professional moet worden uitgevoerd. In dit blog leggen we uit hoe je betonlookverf in je keuken aanbrengt en waarom je dit kunt overwegen.

Waarom een keuken renoveren met Concreto betonlookverf 

 • Heb jij een keuken die nog prima van kwaliteit is , maar waarvan je de kleur zat bent?
 • Je wilt je keuken upgraden maar je wilt er niet teveel geld aan uitgeven?
 • Je wilt je keuken moderniseren en je houdt van een betonlook?
 • Je wilt je keuken een stoere industriële uitstraling geven ?

Als je al deze vragen met een ‘ja’ hebt beantwoord dan zou je nu snel alvast wat handgeschilderde kleursamples van de Concreto betonlookverf kunnen bestellen en je gaan verdiepen in de werkwijze voor het verwerken van  ‘Betonlookverf in je keuken’.

Betonlookverf in je keuken (TIP!)

De werkwijze

 1. VoorbereidenAls je je keukenkastjes wilt schilderen dan moet je hiervoor de nodige voorbereiding treffen. Demonteer je kastjes met een schroevendraaier en haal de kastjes uit de scharnieren. Haal je keukendeurtjes en de lades los van je keuken.  Markeer de plekken waar de kastjes en lades hebben gezeten zodat je deze na afloop weer op de goede plek terugplaatst. Verwijder dan de handgrepen of knopjes. Scharnieren kun je laten zitten!
 2. MDF -Je keuken kastjes en keukenladen zijn vaak  gemaakt van MDF  met daaroverheen een gekleurde kunststof folie. Deze kunststof  folie wordt in de fabriek onder hitte over het MDF heengetrokken. De hitte zorgt ervoor dat het folie zacht wordt en makkelijk hecht aan de MDF plaat. Bij het afkoelen wordt het folie weer hard en sluit naadloos aan op het MDF.
 3. Folie verwijderen -Wat je misschien niet weet,  is dat je deze kunststof folie heel makkelijk zelf van je kastjes en laden kunt verwijderen! Gebruik hiervoor een eenvoudige en goedkope verf föhn .
  Richt de verf föhn aan kunststof randen van je deurtje of lade , totdat je ziet dat het gaat loslaten. De hitte van de föhn laat de folie smelten waardoor deze direct loslaat van het MDF.  Nu trek je langzaam deel voor deel de kunststof folie los van de MDF deurtjes en lades. Let op: alleen de frontjes kaal maken!
 4. Lijm verwijderen -Nu heb je alle frontjes omgetoverd in kale (lichtbruine) MDF deurtjes en lades ( of van een ander geperste houtvezel). Verwijder eventuele lijmresten van het MDF met een heel klein beetje stickerverwijderaar op een doekje. Gebruik NOOIT water op het MDF (of op ander materiaal met geperste houtvezels) want hierdoor zet het MDF uit en krijg je bobbels en bulten in je MDF die je later weer terugziet.
 5. Primer aanbrengen -Zet je lades en deurtjes vervolgens in een watervaste primer. De Zinsser 123 Plus primer is hier geschikt voor. Deze primer isoleert vlekken en zorgt gelijk voor een goede hechting van je betonlookverf. Bovendien is deze primer waterafstotend! Roer de Zinsser voordat je het gaat gebruiken eerst goed door. Breng daarna de Zinsser in één heel dunne laag aan. Let op ; want de Zinsser primer is heel waterig en dun van structuur. Teveel primer aan je kwast of viltroller zorgt voor druppels en lekken. . Laat de primerlaag na het aanbrengen, heel goed drogen. Na ongeveer 2 uur is het overschilderbaar!
 6. Licht opschuren -Het wil weleens voorkomen dat de vezels van MDF wat omhoog komen doordat je de primer opbrengt. Na het drogen van de primer kun je deze vezels eventueel licht opschuren met heel fijn schuurpapier. Doe dit wel voorzichtig zodat je je onderlaag niet beschadigd.
 7. Concreto aanbrengen -Breng nu de eerste basislaag Concreto betonlookverf aan op je geprimerde ondergrond. Laat dit heel goed drogen ( kijk voor de droogtijd op de meegeleverde handleiding van de Concreto betonlookverf; ongeveer 6 a 8 uur) . Gebruik hiervoor een fijne viltroller. Voor grote oppervlakken kun je de vachtroller gebruiken.
 8. Decolaag Concreto – Nu ga je met een Venetiaanse spaan de tweede laag oftewel de decoratie laag met de Concreto betonlookverf opzetten!  Kijk naar onze instructiefilm hoe je dit doet. Laat daarna je frontjes goed drogen voordat je met het aflakken (coaten) gaat beginnen.
 9. Aflakken -Nu je alle frontjes van je deurtjes en lades hebt geschilderd en wanneer ze allemaal minimaal 6 uur hebben gedroogd ga je ‘aflakken met een matte 2 componenten coating’. Hiermee bescherm je je schilderwerk tegen vocht/krassen en stoten. Breng de aflak altijd in twee heel dunne lagen aan. Met een matte lak moet je gematigde lagen aanbrengen! Breng je het te dik op,  dan laat het een witte of melkachtige waas achter en dat moet je voorkomen! De witte waas komt door de matteerpoeder die in matte lakken wordt verwerkt.

 

Instructiefilm voor verwijderen van folie van MDF kastjes.

Bron: You Tube : Mat Wheels

Lees hier ook onze andere blogs

Concreto – Betonlook in badkamer [TIP!]

Concreto Betonlookverf op aanrechtblad (TIPS!)

Concreto Betonlookverf op je muur schilderen (TIPS!)

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 223 reviews.