My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Concreto Betonlookverf op aanrechtblad (TIPS!)

Concreto Betonlookverf op een aanrechtblad (Tips!). Ben jij je aanrechtblad  een beetje zat ?  En wil je graag eens wat anders? Maar heb je geen groot budget voor een heel nieuw aanrechtblad ? Voor een klein bedrag kun je met onze betonlookverf van Concreto  van het merk Stucco d’Or  jouw eigen aanrechtblad omtoveren in een gaaf betonlook aanrechtblad. Het is bovendien heel erg leuk om te doen en met onze handleiding gaat het je zeker lukken!

Geef je aanrechtblad een Make-over met Concreto betonlookverf

Wat heb je nodig voor een aanrechtblad ?

 

Stappenplan voor Concreto betonlookverf op een aanrecht

Stap 1- Ontvetten en licht opschuren

Plak de randen af van je achterwand, gasfornuis, wasbak etc. Ontvet je aanrechtblad goed met CIF en een schuurspons. Schuur het blad daarna licht op met je schuurpapier. Zorg ervoor dat je aanrecht vet- en stofvrij is en enigszins is opgeruwd door het schuren met je schuurpapier.

Stap 2- Breng de primer aan

Maak je aanrecht vervolgens helemaal droog en breng dan de eerste laag primer op. Dat kan met een kwast en met een  vachtrolletje ! Zorg dat je je hele aanrechtblad goed met primer inzet. Laat de  primer 24 drogen. Breng daarna eventueel een tweede laag primer aan, wanneer je aanrechtblad niet helemaal gedekt is. De primer zorgt voor een goede hechting van de Concreto betonlookverf met je gladde onderlaag van je aanrechtblad. Voor ZEER gladde ondergronden zoals geglazuurde tegels en in natte ruimten kun je het beste de Zinsser 1-2-3Plus Primer opbrengen. De SPS Multiprimer is geschikt voor oppervlakken zoals hout, fineer, MDF, metaal.

Stap3- Breng de eerste laag Concreto betonlookverf aan

Na het drogen van de primer , breng je de eerste laag Concreto betonlookverf aan. Dit doe je met een verfrolletje . Let Op : de Concreto betonlookverf droogt snel aan door de kunstharsdyspersie die erin zit.

Stap 4- Breng de deco laag Concreto aan

Na het drogen van de eerste laag Concreto ( ca. 6 uur) , breng je de TWEEDE decoratielaag aan. Deze tweede laag veeg je uit met een pleisterspaan met ronde hoeken ( ook wel een Venetiaanse pleisterspaan genoemd) . Werk hierbij steeds  in kleine gedeeltes. Breng steeds een beetje Concreto aan op je muur met een blokkwast. Veeg het daarna in halve maan vormen over je muur.

Stap 5- Het aflakken van je betonlook aanrechtblad

Lak je aanrechtblad na het drogen van de Concreto verf, met de 2 componentenlak van Roboton af ! of gebruik de Polycoat 2 K lak ( ook verkrijgbaar in 2,5 liter)  Breng minimaal 2 dunne lagen ( maar bij voorkeur 3 lagen) aan met een lakrolletje of met een varnishkwast en hou tussendoor de droogtijden aan! De 2 componentenlak van Roboton is ultra Matt en super sterk waardoor je aanrechtblad is beschermt tegen vocht en tegen krassen en stoten.

Bij de levering van al onze betonlookverf en onze lakken, krijg je een uitgebreide handleiding meegestuurd zodat je stap voor stap zelf aan de slag kunt met je aanrechtblad.

Wist je dat we ruim 200 kleuren Concreto betonlookverf hebben ?

En dat je alle accessoires die je nodig hebt op onze webshop kunt verkrijgen !

Bekijk hier de accessoirepakketten

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 176 reviews.