My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Werkwijze voor kast schilderen met krijtverf

Werkwijze voor kast schilderen met krijtverf- Als je een kast wilt verven met krijtverf ( Vintage Paint, Painting the Past ) , moet je eerst weten wat krijtverf precies is en waarom het een goede keuze is voor je meubel. Krijtverf is een soort verf die veel krijt bevat, waardoor het een matte en poederachtige uitstraling heeft. Krijtverf hecht goed op allerlei ondergronden, zoals hout, metaal, kunststof en stof. Je hoeft dus meestal niet te schuren of te gronden voordat je gaat verven. Dat scheelt een hoop tijd en moeite!

Lees hier meer over het verschil tussen kalkverf en krijtverf 

Om een kast te verven met krijtverf, heb je de volgende materialen nodig:

  • Krijtverf in de kleur van je keuze
  •  Een kwast of roller
  • Een roerstokje
  • Een verfbakje
  • Een stuk schuurpapier
  • Een doek
  • Een potje wax of vernis

De stappen om je kast te verven met krijtverf zijn als volgt:

1. Maak de kast schoon met een vochtige doek en JIF of met Universol en laat hem daarna goed drogen.
2. Roer de krijtverf heel goed door met een roerstokje of met een lepel.
3. Breng de krijtverf aan met een kwast of roller in dunne lagen. Werk van boven naar beneden en van binnen naar buiten. Laat elke laag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt. Voor een goede dekking heb je meestal twee  lagen nodig.
4. Schuur de kast lichtjes op met een stuk schuurpapier om een verweerde look te creëren. Je kunt ook wat extra verf in een accentuerende kleur aanbrengen op de randen en hoeken om ze te accentueren. Wil je een strak effect ? Dan kun je het zo laten.
5. Indien je een verweerde look hebt gekozen ? Veeg het stof , na het schuren, af met een doek.
6. Breng een laag wax of vernis aan met een doek of kwast om de geschilderde kast te beschermen en af te werken. Laat de wax of vernis goed drogen en uitharden. Lees hier meer over het werken met Wax

Je kast is nu klaar om te bewonderen en te gebruiken! Je hebt met krijtverf een uniek en sfeervol meubel gecreëerd dat past bij jouw interieur.

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 156 reviews.