My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Wax van Vintage Paint | Uitleg

In dit blog leggen we aan je uit wat Wax van Vintage Paint is en hoe werk je met deze Wax ?

Waar is Wax van Vintage Paint van gemaakt ?

Wax van Vintage Paint is gemaakt van Natuurlijke bijenwas en van Carnauba was ( afkomstig uit de bladeren van de Carnaubapalm) en deze worden vermengd met kleurpigmenten.

Wax van Vintage Paint is ECO  vriendelijk

Omdat De Vintage Paint wax is helemaal  milieuvriendelijk  wordt geproduceerd is het daarom voorzien van het Eco-label. Vintage Paint wax is gemaakt van 100 % natuurlijke ingrediënten, wordt duurzaam  geproduceerd en is daarom ook volkomen veilig in het gebruik voor jou en jouw gezin. je kunt het dus ook gebruiken voor kindermeubels.

Wax heeft twee functies

Beschermende functie van Vintage Paint wax

Je kunt de Vintage Paint wax  aanbrengen over je krijtverf of over betonlook verf om het  te beschermen tegen slijtage, krassen, vuil en water. Wax geeft onbehandeld hout en geschilderd hout een beschermende laag en zachte satijnachtige zijdeglans. Als je alleen voor de beschermende functie gaat dan kun je prima volstaan met een Clear wax ( dat is de kleurloze wax ).

Patineren met Vintage Paint Wax

Een 2e mogelijkheid van wax is om een geschilderd meubelstuk te gaan voorzien van mooie accenten. Dit noemen we Patineren.
Bij de patineer techniek , gebruik je gekleurde wax om om je meubelstuk een oude en verweerde look te geven en om accenten aan te brengen. Daarom zijn de waxen van Vintage Paint in  verschillende kleuren verkrijgbaar.

Waar kun je wax op gebruiken?

Je hebt diverse mogelijkheden als je  wax gaat gebruiken . De wax kan worden gebruikt op onder andere:
1. Alle soorten onbehandeld hout
2. Bestaande meubels
3. Minerale verf zoals krijtverf , Acryl verf en Betonlook verf

Wax van Vintage Paint | Uitleg

Kleur Forrest Green met Bruine , Zwarte en Bronze Wax van Vintage Paint

Hoe breng  je wax op?

Voordat je begint met het aanbrengen van de wax is het verstandig om je zojuist geschilderde meubel of voorwerp minimaal 24 uur te laten drogen. Dan is je verf voldoende uitgehard. Breng de wax bij voorkeur aan met een speciale waxkwast, spons of met een pluisvrije doek.

Wax van Vintage Paint | Uitleg – Stappenplan

● Laat de wax na het aanbrengen, intrekken in de verflaag en laat deze 8 uur drogen;
● Je kunt  eventueel nog een 2e laag wax aanbrengen met een kwast, spons of zachte doek of lees verder hieronder bij het patineren
● na het aanbrengen van een eventuele tweede laag, laat je ook deze weer 8 uur drogen.
Voor een mat effect: verwijder de overtollige wax voorzichtig
Glanzend effect: wrijf de wax stevig op met een zachte, pluisvrije doek

Patineren met Wax

Door het  patineren creëer je mooie (doorleefde) effecten , diepte of een oude look op je meubelstuk of op je geschilderde voorwerp.  Daarvoor kun je heel mooi de  gekleurde waxen gebruiken. Bij het aanbrengen van de effecten met je wax kun je het beste een  wax kwast of een pluisvrij doekje gebruiken.

  • Laat je geschilderde meubelstuk eerst 24 uur drogen
  • Neem een fijn schuurpapiertje en schuur je meubelstuk op enkele plekken een beetje door. Als je het mooi vind kun je eventueel schuren totdat je het hout weer tevoorschijn ziet komen.
  • Stip vervolgens je wax kwast in je gekleurde wax en breng accenten aan op je meubelstuk waar je geschuurd hebt. Je kunt dit ook met een doek doen die je om je vinger windt.
  • Je kunt bij het patineren,  meerdere kleuren wax gebruiken.
  • De gekleurde wax trekt in de houtstructuur ( houtnerf) en je zult zien dat je hierdoor een levendig effect krijgt met diepte.
  • Bij het patineren kun je eigenlijk niets verkeerd doen. Gebruik je eigen creativiteit en maak gebruik van de 35 ml potjes Wax als je meerdere kleuren wilt gebruiken.
De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 176 reviews.