My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Het verschil tussen krijtverf en kalkverf

Het verschil tussen krijtverf en kalkverf – Krijtverf en kalkverf zijn twee verschillende soorten verf. Het belangrijkste verschil tussen krijtverf en kalkverf is dat krijtverf een egaal effect geeft terwijl kalkverf een gevlekt effect geeft. Kalkverf is ruwer, streperig en wolkerig en hierdoor meer geschikt voor gevlekte en poreuze oppervlakken.

Primer voor kalkverf

Krijtverf is daarentegen egaal van kleur en fluweelachtig in uitstraling. Beide kenmerken zich door de unieke, intense kleuren en door de natuurlijke pigmenten. Verder is krijtverf te gebruiken op muren en meubels, terwijl kalkverf alleen op minerale (steenachtige) ondergronden hecht. Wil je kalkverf op een eerder geverfd oppervlak of andere ondergrond aanbrengen, dan heb je om die reden meestal een speciale primer nodig. Ook kan kalkverf naderhand niet zonder meer worden overgeschilderd. Als je voor dit product kiest is het dus belangrijk om je dat te realiseren.

Krijtverf is overschilderbaar

Krijtverf bevat geen kalk, maar wel meer krijt dan gebruikelijk, waardoor je met krijtverf een prachtig poedermat effect creëert. In tegenstelling tot kalkverf kan krijtverf op vrijwel iedere ondergrond zonder problemen en zonder speciale primers worden aangebracht. De verf kan dus gewoon op oude verflagen, latex, laklagen e.d. worden aangebracht. Krijtverf is ook naderhand heel gemakkelijk weer overschilderbaar (mits je geen wax hebt aangebracht om het af te werken).

Effect van krijtverf

Het effect van krijtverf is egaal en poedermat. Krijtverf kan vanwege de gemakkelijke hechting ook uitstekend op meubels worden gebruikt en een goede kwaliteit krijtverf kan ook gewoon met water en/of een mild sopje worden afgenomen. Let op: houd er rekening mee dat de genoemde eigenschappen van krijtverf helaas niet altijd van toepassing zijn. Er is de laatste jaren een beetje een wildgroei geweest van merken en merkjes die een graantje mee willen pikken en plots ook een ‘krijtverf’ op de markt hebben gebracht. Als je niet teleurgesteld wil worden kies dan voor een merk met een goede reputatie, zoals Vintage Paint . 

Kwaliteit van krijtverf

Vintage Paint is een verfmerk dat zich specialiseert in krijtverf en effectpaint. Krijtverf is een minerale verf op waterbasis, waarin natuurlijke kleur pigmenten en krijt zijn toegevoegd. Door deze toevoeging van krijt, krijgt de verf een matte en poederige uitstraling. Vintage Paint heeft meer dan 50 intens mooie kleuren krijtverf in het assortiment. Het is volledig biologisch afbreekbaar en volledig veilig in het gebruik. Het mag zelfs gebruikt worden op kinderspeelgoed en in kinderkamers. Vintage Paint is voorzien van het Europese ECO Label. Het is dus volkomen veilig voor jezelf en je omgeving. Effectpaint is ook een product van Vintage Paint en is een verfsoort die een bijzonder effect geeft aan muren en meubels. Het kan bijvoorbeeld een Betonlook creëren. Vintage Paint heeft een breed assortiment aan effectpaints.

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 219 reviews.