My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Betonlook verf # Trap schilderen met betonlookverf

Betonlook verf # Trap schilderen met betonlookverf – Dat kun jij  makkelijk zelf doen. Wij geven je de werkwijze voor een traprenovatie met betonlook verf van Vintage Paint . In een paar stappen heb jij een prachtige trap in een stoere betonlook. Geen dure traprenovatie of dure en ingewikkelde producten. Ook geen uitbesteding aan specialisten maar gewoon jijzelf, met goede uitleg, je eigen handen, je producten en veel zin aan de uitdaging. Dat is alles wat je nodig hebt.

We gebruiken in deze uitleg de Effectpaint (Betonlookverf) en de primer van Vintage Paint. Wat is Vintage Paint? Vintage Paint is een verfmerk die minerale verf produceert en in bezit van het ECO- Label. De verf is niet milieubelastend en veilig in gebruik. Naast de effectpaint ( de betonlookverf) hebben ze ook een lijn met prachtige krijtverf in 54 mooi kleuren. Klik hier om deze producten ook eens te bekijken.

Wij hebben speciale alles in één basispakketten samengesteld, waarmee je voldoende hebt voor een trap. In dit pakket zit; 1 liter primer, 1 liter betonlook verf, 1 liter aflak en 3 schuurpads.

We geven je in dit blog een stap voor stap uitleg over je trap schilderen met de betonlookverf van Vintage Paint.

Stap 1 Reinig je trap voordat je gaat schilderen

De meeste trappen moeten van tevoren eerst gereinigd worden . Verwijder oude lijmresten van eventueel verwijderde vloerbedekking. Haal loszittende verflagen weg door het te schuren met een schuurmachine. Reinig je trap daarna met CIF en een schuurspons of met Universol en schuur de trap licht op. Laat je trap daarna heel goed drogen.

Stap 2 Breng de primer laag op je trap aan

Als de trap helemaal schoon en droog is dan breng je de primerlaag aan . Deze speciale  primer heeft een korreltje en wordt ‘steenachtig’ hard na het drogen. Breng de primer aan met een blokkwast. Gebruik een kleinere kwast voor de hoekjes.  De trap moet dekkend geschilderd zijn. Als er na het drogen nog plekken zijn die niet goed gedekt zijn door de primer, werk deze plekken dan nog een keer bij met de primer. De primerlaag moet minimaal 8 uur drogen. Bij een hoge luchtvochtigheid is de droogtijd nog wat langer.  Spoel je blokkwast na het primeren heel goed uit met lauw water en afwasmiddel. De blokkwast kun je weer gebruiken voor je betonlook verf.  De Primer voor de betonlook verf van Vintage Paint is in 4 kleuren verkrijgbaar. De Witte en Grijze primer zijn standaard. De Kiezel en Zwarte primer mengen we zelf in ons eigen atelier.

Stap 3 Breng de betonlook verf aan over de primer

Nu gaat het echte werk beginnen!

Betonlook verf # Trap schilderen met betonlookverf

Breng met een blokkwast de betonlook verf aan over je geprimerde trap. Werk trede voor trede af. Breng een klein beetje betonlookverf aan op je kwast en smeer het oppervlak hiermee in. Je kunt de betonlookverf op je treden  uitsmeren met een pleisterspaan. Dit is niet perse noodzakelijk. Kijk zelf welk effect jij het mooiste vindt.  Zet één laag betonlookverf aan op je trap en laat dit vervolgens minimaal 8 uur drogen. Je zult zien dat de witte deeltjes uit de betonlookverf , glad opdrogen. Hierdoor krijg je een gemêleerd effect.

De Betonlook verf ( effectpaint) van vintage Paint is in 12 kleuren verkrijgbaar

Light Grey, Mist, Soft Grey, French Grey, Antraciet, Black Velvet, Petrol Blue, Light Beige, Soft Beige, Vintage Taupe, Desert, Denim . Een aantal van deze kleuren worden in ons eigen atelier gemengd waardoor deze iets duurder zijn.

Voor een donkerder effect kun je je trap nog een tweede laag betonlookverf geven.  Houdt hierbij dezelfde werkwijze aan als bij je eerste laag.

Stap 4 Aflakken van je trap

Om je trap te beschermen breng je tot slot , minimaal 2 lagen,   een sterke 1 componentenlak aan die je trap beschermd tegen vocht, krassen en stoten. We gebruiken hiervoor de Xxtra Lak van Polyvine. Dit is de sterkste 1 componentenlak die momenteel verkrijgbaar is. De lak heeft een matte uitstraling , dat vinden wij wel zo mooi op een trap. Doordat de primer een korrel structuur heft, zal je trap niet spiegelglad worden. Dat is wel zo veilig.

Betonlook verf # Traprenovatie met betonlookverf – Werkwijze

  1. trap reinigen, ontdoen van lijmresten, schuren en stofvrij maken

  2. primer aanbrengen

  3. betonlookverf aanbrengen

  4. aflakken

 

Bekijk deze film van projecten die met de effectpaint van Vintage Paint zijn gerealiseerd.

 

Lees hier onze andere blogs over projecten die je kunt maken met betonlookverf van Vintage Paint

  • Hoe maak ik een betonlook aanrechtblad met betonlookverf – lees hier ons blog met uitleg
  • Hoe maak in een betonlook muur in 2 stappen – lees hier ons blog met uitleg
  • Hoe maak ik een betonlook vensterbank – lees hier ons blog met uitleg

 

 

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 176 reviews.