My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Primer voor Betonlookverf 1 liter – Kiezel

De primer voor betonlookverf is verkrijgbaar in 1 liter blik. De primer is speciaal ontworpen voor een goede hechting met de betonlookverf. De primer is makkelijk op te brengen met een blokkwast. Breng d primer in 2 lagen aan. De droogtijd tussen de beide lagen is 8 uur.

We hebben de primers in 4 kleuren. De primer kiezel wordt in ons eigen atelier met de hand gemengd en daarom is deze primer iets duurder.

Kijk onderaan deze pagina naar ons uitgebreide instructiefilmpje en de handleiding. 

 

Verf kleur

37,99

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten

Beschrijving

Primer voor betonlook verf 1 liter Kiezel  is ontwikkeld voor onze effectpaint /  betonlookverf is verkrijgbaar in blikken van een liter . De primer zorgt voor een goede hechting met de ondergrond en de betonlook verf. De primer is makkelijk aan te brengen met een blokkwast.  De primers zijn verkrijgbaar  in 4 kleuren. De primer in de kleur Kiezel wordt in ons eigen atelier met de hand gemaakt  en is daarom  iets duurder.

Hoe maak ik betonlook op een muur ?

Met onze betonlook verf kun je prachtige betonlookeffecten maken op bijna alle ondergronden.

Onze betonlook verf kun je gebruiken op een muur, een trap , een aanrechtblad, een vloer, of elk  meubelstuk wat je wilt. Wil jij je muur een speciaal betonlook effect geven ?

Dan moet je deze uitleg zeker doorlezen!

Op deze pagina leggen we je uit hoe je betonlookverf aanbrengt op je muur !

 

Wat heb je nodig?

Effectpaint 

De effectpaint die we gebruiken voor het maken van een betonlook muur is een dikke emulsie met daarin slierten / kalkdeeltjes. Het ziet er wat vreemd uit maar schrik hier niet van. Het lijkt een beetje op kikkerdril en de kalkdeeltjes lijken op stukje Marshmallow . Deze zijn noodzakelijk om het betonlookeffect te creeren. De effectpaints zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

Primer

Onze hechtprimer is speciaal bedoeld om de effectpaint goed te laten hechten. `De primer heeft een korrelige structuur en is makkelijk aan te brengen met een blokkwast.( De primer is verkrijgbaar in de kleuren wit, kiezel, grijs of zwart)

Blokkwast  

Met de blokkwast breng je de primer aan . Na gebruik kun je de blokkwast goed uitspoelen en opnieuw gebruiken voor het opbrengen van je effectpaint.

Pleisterspaan

De pleisterspaan is onmisbaar bij het aanbrengen van de effectpaint. Je veegt hiermee de effectpaint namelijk strak en gelijkmatig uit over de muur. In de onderstaande instructiefilm kun je zien hoe dit in z’n werk gaat. Het is echt makkelijker dan je misschien denkt.

Eventueel een Varnish

Als je een muur hebt die veel in contact komt met vocht en water dan adviseren we je wel om een Varnish aan te brengen. De twee componenten `Varnish wordt geadviseerd op muren in een badkamer of muren die in contact komen met de buitenlucht bijvoorbeeld onder een veranda of overkapping.

Stap 1 Primerlagen aanbrengen

Maak je muur stof en vetvrij. Een muur die behangen is , kun je het best helemaal kaal maken. Een nieuwe muur kun je het best behandelen met een voorstrijk zodat de muur niet teveel zuigt.

Je Brengt  de eerste laag primer aan met een blokkwast. Zet de eerste laag primer royaal op. Laat de eerste laag primer minimaal 6 tot 8 uur drogen. In een vochtige omgeving kan de droogtijd nog langer zijn.

Na het drogen van de eerste laag, breng je de tweede laag primer aan. Ook de tweede laag, laat je minimaal 8 uur drogen.

Stap 2 Effectpaint aanbrengen

Na het drogen van de twee primerlagen kun je beginnen met het aanbrengen van de eerste laag effectpaint. Werk op je muur in kleinere gedeelten. Met een blokkwast smeer je wat emulsie uit je blik op de muur en verdeeld de effectpaint met een blokkwast over het gedeelte van je muur. Dan pak je je pleisterspaan en veegt met je pleisterspaan de effectpaint verder uit over je muur.

Hoe doe je dit ? Zet je pleisterspaan plat op de muur en druk deze stevig op de muur terwijl je ronddraaiende bewegingen maakt. Zo werk je in gedeelten je hele muur af.

Na droging van minimaal 8 uur kun je beginnen aan je tweede laag effectpaint. Je zult zien dat de kleurintensiteit sterker wordt. Je gebruikt dezelfde techniek als bij je eerste laag effectpaint.

Stap 3 Varnish of 2 componenten lak aanbrengen

Als je je muur wilt beschermen tegen vocht, krassen of stoten adviseren we om een varnish aan te brengen. Maar voordat je een lak aanbrengt moet je er  100 % zeker van zijn dat je ondergrond helemaal goed droog is. Ga dus niet te snel aan de slag met je varnish. Breng alle soorten Varnish in minimaal 2 maar bij voorkeur in drie dunne lagen aan. Hou je ook hierbij aan de handleidingen die worden meegestuurd!

Veel voorkomende fouten bij het maken van een betonlook muur 

Help; mijn primer laat weer los !

Het loslaten van de primer kan verschillende oorzaken hebben:

  1. Je hebt je ondergrond mogelijk vetvrij gemaakt met een synthetisch middel of een middel waar weekmakers in zitten. We adviseren om je ondergrond alleen te reinigen met CIF zonder bleek. Gebruik ABSOLUUT GEEN St Marc, Dasty, ammoniak, thinner, of andere chemische reinigingsmiddelen of ontVetters.
  2. Je hebt je eerste laag primer mogelijk niet goed laten drogen of je ondergrond bevat nog vocht.
  3. Je bent te zuinig geweest met je primer. Een dunne laag primer geeft soms niet genoeg hechting voor de effectpaint. Daarom adviseren we altijd om twee lagen aan te brengen.

Help; mijn effectpaint smeert niet goed uit!

In dat geval kan het zijn dat je te weinig effectpaint aanbrengt of je pleisterspaan niet (nog) goed gebruikt. Een pleisterspaan is echt noodzakelijk voor het goed uitsmeren van je effectpaint op je muur. Het gebruik van een pleisterspaan is voor sommigen nieuw en onbekend. Maar aldoende zul je merken dat je pleisterspaan een makkelijk gereedschap is om mee te werken. Druk ook stevig met je pleisterspaan op je verf en maak draaiende bewegingen zoals je ook in de onderstaande instructiefilm ziet.

Help; mijn Varnish laat weer los!

De Varnish ( dat geldt voor alle lakken) kan alleen worden aangebracht op droge oppervlakken. De Varnish sluit het oppervlak tegen vocht van buitenaf. Maar als je de varnish opbrengt op een vochtige ondergrond dan zoekt het vocht zijn weg naar buiten en drukt als het ware,  je varnish weer van het oppervlak af.  Daarom moet je betonlookmuur helemaal 100% droog zijn. Liever wat langer wachten met het aanbrengen van je Varnish dan dat je het te snel doet !!

Help; mijn varnish heeft witte vlekken en kringen!

De eerste weken heeft je Varnish tijd nodig om zijn volledige hardheid te krijgen. De witte vlekken die je in je varnish ziet verdwijnen vaak vanzelf na enkele dagen of weken. Wees daarom de eerste periode nog voorzichtig met water op je betonlook muur.