My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Vensterbank in betonlook maken

Een vensterbank in betonlook maken . Heb je saaie vensterbanken ? Geef ze dan een make over met betonlookverf . Het lijkt misschien moeilijker dan het is. In dit blog leggen we je precies uit hoe je dit aanpakt .

Na het lezen zou je jouw vensterbanken wel graag willen voorzien van een stoere look, maar zie je er enorm tegenop om de vensterbanken eruit te halen en nieuwe uit te zoeken en deze te (laten) plaatsen? Wij weten dé manier om je vensterbank te voorzien van een stoere look!

Betonlook vensterbanken; gemaakt met betonlook verf.

Geef je vensterbanken een make-over; maak er betonlook vensterbanken van!

Maar hoe gaat dat dan? En veel mensen hebben daarbij de volgende vragen:

 1. Het is vast niet makkelijk om zelf betonlook vensterbanken te verven?
 2. Het is vast wel duur om betonlook vensterbanken te maken?
 3. Kunnen alle vensterbanken wel geverfd worden door betonlook verf?
 4. Het duurt vast lang om betonlook vensterbanken te maken?

Hieronder geef ik je antwoord op alle bovengenoemde vragen:

1. Betonlook effect in 3 simpele stappen

Ik kan je vertellen dat het niet moeilijk is om zelf vensterbanken te voorzien van een betonlook effect. Dit doe je in 3 simpele stappen. Voor de details van deze stappen kun je hieronder meer lezen.

2. Kosten betonlook vensterbanken

Ook over de prijs van betonlook vensterbanken, kunnen we open en duidelijk zijn. Voor € 11,67 per m2 maak je betonlook vensterbanken!

3. Betonlook verf te gebruiken op alle materialen

De betonlook verf kun je gebruiken voor vensterbanken van alle materialen; van o.a. graniet, kunststof, composiet, graniet of hout. Het enige wat daarbij nodig is, is dat je persé de stappen volgt uit het stappenplan van hieronder. En we adviseren ook altijd om de vensterbanken eerst licht op te schuren en dan te ontvetten met CIF en een schuursponsje , voordat je gaat verven.

4. Tijd nodig voor het verven met betonlook verf

En hoe lang duurt het verven van betonlook vensterbanken? Afhankelijk van de hoeveelheid van de vensterbanken, ben je maximaal een uurtje bezig per stap. Dit betekent dat je in 3 uurtjes tijd betonlook vensterbanken kunt maken. Wel in 3 stappen, maar dat is niet heel erg intensief.

Kortom, alles is mogelijk met de betonlook verf. En het is allemaal niet moeilijk, duur of tijdrovend. Hieronder leggen we uit hoe we je een vensterbank betonlook kan maken, maar wat heb je nu nodig? Ook dat lees je.

Benodigdheden betonlook vensterbanken

Om bestaande of nieuwe vensterbanken (max. 10 m2) te voorzien van een betonlook effect, heb je het volgende nodig:

 • 1 blik primer (wit of grijs of zwart ) van 1 liter. In dit voorbeeld is de witte primer gebruikt.
 • 1 blik betonlook verf van 1 liter (keuze uit verschillende kleuren. In dit voorbeeld is de kleur Soft Grey gebruikt.
 • Polyvine Lak
 • Minimaal 1 grote blok kwast (2 blokkwasten als je niet de kwast wilt hergebruiken)
 • 1 varnishkwast voor aflak
 • Licht schuurpapier (120 of hoger)
 • Afplaktape
 • Handschoenen

Stappenplan maken betonlook vensterbank

Als je onderstaande stappen volgt, kun je betonlook vensterbanken maken met betonlook verf:

Voordat je begint met verven, is het handig om alles wat je niet wilt verven goed af te plakken en ook om gebruik te maken van bijvoorbeeld kranten. Voor het knoeien met verven :).

Stap 1. Het aanbrengen van primer

Belangrijk: voordat je kunt gaan verven is het handig om delen die je niet wilt verven, zoals een stukje muur, af te plakken met tape. Zo voorkom je dat delen die je niet geverfd mogen worden, geverfd worden.

Voordat je begint met verven is het superbelangrijk om goed te roeren!

Vensterbank in beton look maken

primer aanbrengen

De eerste stap waarmee je begint te verven, is het aanbrengen van de primer. Je kunt de primer gewoon aanbrengen met een platte kwast. Het maakt niet uit of je de primer netjes of kriskras aanbrengt. De primer laat je 6-8 uur drogen. Daarna kun je verder met de volgende stap.

De primer is nodig voor een goede hechting op het oppervlakte wat je gaat verven, maar het is ook nodig voor hechting van de betonlook verf op de primer. De primer heeft kleine korreltjes, deze zijn belangrijk voor de hechting. Wil je graag een egaler resultaat? Als de primer goed gedroogd is, kun je deze licht opschuren en dan krijg je een egaler resultaat. Hieronder zie je hoe dat gedaan is bij een vensterbank.

DIY-Betonlook-aanrechtblad-betonlook-verf-betonlook-keukenblad-betonlook-verf-aanbrengen

Je hebt keuze uit meerdere kleuren primer; wit , Kiezel, Grijs of Zwart . Met de witte primer krijg je een lichte ondergrond van de betonlook verf. Kies je voor de grijze primer, dan krijgt de betonlook verf een donkere ondergrond en hiermee vaak je de betonlook verf automatisch een stuk donkerder. De zwarte primer gebruiken we alleen in combinatie met de zwarte betonlookverf.

Stap 2. Het aanbrengen van betonlook verf

Voordat je begint met verven met de betonlook verf is het superbelangrijk om deze eerst door te roeren!

Nu de primer gedroogd is, kun je verder gaan met het verven met de betonlook verf. De betonlook verf is erg dik en ziet er anders uit dan ‘normale’ verf. Je kunt het haast vergelijken met kikkerdril. De verf is voorzien van kleine witte balletjes, deze zie je wel maar voel je niet. Als je de verf aanbrengt en je verft of veegt over deze balletjes heen, dan krijg je een soort van veegeffect en hiermee ontstaat ook het soort van betonlook effect. Je kiest hoeveel balletjes je uitveegt en hiermee bepaal je zelf het effect wat jij mooi vindt!

Je brengt de betonlook verf aan met een platte blokkwast en eventueel een spatel / pleisterspaan . Je kunt de verf gewoon kriskras aanbrengen en eventueel uitsmeren met de spatel / plisterspaan , maar dat hoeft niet! Dit kan je ook alleen met de kwast doen. Het is maar net wat je mooi vindt. Na iedere laag betonlook verven, laat je de verf ongeveer 6 uur drogen.

Je bepaalt zelf het betonlook effect! Maak daarom eerst een proefplankje met welk effect je mooi vindt.

Vensterbank in beton look maken

Betonlok verf aanbrengen

Als de verf goed gedroogd is, bekijk je het effect en kun je eventueel nog een klein laagje aanbrengen. Vooral bij het gebruik van de witte primer als onderlaag, zien we vaak dat nog een dun laagje betonlook verf erover heen mooier is voor het betonlook effect. Als de vensterbanken geverfd zijn, dan ziet het er zo uit:

Betonlook-vensterbank-vensterbank-beton-vensterbank-betonlook-betonlook-verf-aanbrengen-2Je hebt keuze uit veel kleuren betonlook verf van Vintage Paint.

Stap 3. Het aanbrengen van varnish

Nu zijn je betonlook vensterbanken in principe klaar, maar om ze te beschermen tegen water, krassen en slijtage is het verstandig om 3 lagen varnish ( ook wel aflak genoemd) aan te brengen. Hiermee heb je enorm lang plezier van je stoere betonlook vensterbanken.

Aflak van de betonlook verf

Aflakken van de betonlook verf

Voor het afnemen van stof of andere vuiligheden van de vensterbanken, is het verstandig om aflak aan te brengen. Hiermee kun je de vensterbanken gemakkelijk afnemen.

Varnish , ook wel aflak genoemd is een melkachtig goedje en kun je ook gewoon aanbrengen met een varnish kwast, maar het is ook mogelijk om een roller te gebruiken. Iedere laag aflak laat je minimaal 4 uur drogen, voordat je weer een volgende laag kunt aanbrengen. Daarna is het verstandig om de aflak in zijn geheel 72 uur uit te laten harden.

Na het aanbrengen van meerdere lagen varnish en het drogen ervan, zien de vensterbanken er zo uit:

Betonlook-vensterbank-vensterbank-beton-vensterbank-betonlook-betonlook-verf-aanbrengen-3

Hieronder zie je hoe de vensterbank er eerst uitzag en hoe de betonlook vensterbank er nu uitziet:

Betonlook-vensterbank-vensterbank-beton-vensterbank-betonlook-betonlook-verf-aanbrengen-voor-na

Pakket betonlook vensterbanken

Om het je makkelijk te maken hebben we een basispakket samengesteld voor het verven van betonlook vensterbanken van < 10m2. Hierin zitten alle benodigdheden voor vensterbanken met een betonlook effect:

Lees ook : Een betonlook aanrechtblad; zo doe je dat !

Lees ook: In 2 stappen een betonlook muur

Betonlook inspiratie

Volop inspiratie over betonlook projecten:

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 210 reviews.