My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Een betonlook aanrechtblad ? Zo doe je dat !

Heb je een bestaande keuken met oud en/of lelijk / niet naar wens aanrechtblad? En ben je het aanrechtblad zat en zou je graag een stoer aanrechtblad in jouw keuken willen? Veel mensen vinden het ontzettend mooi om een betonlook aanrechtblad in de keuken te hebben, maar wij horen vaak dat mensen denken dat het erg duur is. Wij hebben een kleine berekening gedaan en: Voor nog geen € 12,- per m2 tover jij je (bestaande / oude) keukenblad om in een betonlook aanrechtblad!

Ook horen we vaak dat mensen denken dat het een lastige en tijdrovende klus is om te aanrechtblad te veranderen. Dat hoeft niet. Met de methode die wij gebruiken, hoef je het aanrechtblad niet te vervangen of eruit te halen. Je moet er alleen voor zorgen dat het de andere elementen om het aanrechtblad heen goed afgeplakt zijn, zodat je niet knoeit met de betonlook verf. Je volgt simpel de onderstaande 3 simpele stappen om tot een betonlook keukenblad te komen.

Betonlook aanrechtblad met betonlook verf

Wat dacht je van het verven van het aanrechtblad met de Betonlook verf van Vintage Paint? Daarmee krijg je een stoer betonlook aanrechtblad met een ietwat gemêleerd effect. Vandaag ga ik je uitleggen met een stappenplan hoe je zelf een betonlook aanrechtblad kunt maken. En ik ga je ook laten zien dat het erg simpel is en dat je niet eens netjes hoeft te verven.

Betonlook-aanrechtblad-betonlook-keukenblad-betonlook-keukenBetonlook-aanrechtblad-betonlook-keukenblad-betonlook-keuken

Inspiratie betonlook keukenblad

Om je een beetje op ideeën te brengen, kunnen de vorige foto’s je inspiratie geven voor een betonlook aanrechtblad. Je hebt keuze uit verschillende kleurencombinaties. Van lichtgrijs en ‘gewoon’ Grijs tot aan donkergrijs , Beige of Zwart.

De volgende stappen ga je volgen als je een betonlook aanrechtblad wilt bewerken met onze effectpaint

  • Stap 1: primer aanbrengen
  • Stap 2: betonlook verf (effectpaint) aanbrengen
  • Stap 3: 2 componentenlak aanbrengen voor de bescherming tegen water, slijtage en krassen

De bovengenoemde stappen volg je altijd, tenzij je een muur gaat verven welke niet beschermt hoeft te worden tegen o.a. slijtage, krassen en water.

Alles in 1 pakketten voor een aanrechtblad

Hieronder leg ik per stap uit hoe je dat kan doen. Maar voordat we bezig gaan met het stappenplan, is het belangrijk om te vertellen welke kleurmogelijkheden voor een betonlook blad er zijn. Voor een aanrechtblad hebben we speciale alles in één pakketten. In deze pakketten zit alles wat je nodig hebt; de primer, de betonlookverf en de aflak ( coating). Wil je een donker effect, dan is de grijze speciale primer als onderlaag daarvoor uitstekend geschikt. Wil je liever een lichter betonlook effect? Dan kun je goed uit de voeten met de witte primer onder de betonlook verf.

Benodigdheden verven betonlook aanrechtblad

Als je een aanrechtblad een betonlook effect wilt geven, heb je het volgende nodig.

Stappenplan verven betonlook aanrechtblad

Zoals eerder beschreven dien je drie stappen te volgen als je een aanrechtblad wilt voorzien van een betonlook effect. Hieronder worden ze beschreven:

Stap 1: Primer aanbrengen

alles-over-betonlook-primer-aanbrengen

 

 

 

 

 

 

 

 

Voordat je bezig gaat met de primer, is het belangrijk dat je het aanrechtblad opschuurt. Afhankelijk van de gladheid van het ‘oude’ aanrechtblad, dien je langer te schuren. Hoe gladder het aanrechtblad, hoe meer je moet schuren. Je schuurt totdat het stroever wordt en niet meer glad is. Daarna kun je deze ontvetten met Cif zonder bleek en een schuurspons of met de Universol.

Daarna kun je de primer aanbrengen. Dit kan gewoon met een blokkwast. Je kunt de primer kriskras aanbrengen. Als je de primer hebt aangebracht, moet deze minimaal 8 uur drogen.

Je hebt keuze uit witte , kiezel , grijze of zwarte primer. Met 1 liter primer kun je ongeveer 8 m2 verven.

Hieronder zie je hoe een bestaand hoogglans aanrechtblad geverfd is met witte primer:

DIY-Betonlook-aanrechtblad-betonlook-verf-betonlook-keukenblad-betonlook-verf-aanbrengen-betonlook-keukenblad-betonlook keuken

Stap 2: Betonlook verf aanbrengen

Nadat de primer droog en uitgehard is, kun je aan de slag met de betonlook verf. De betonlook verf is vrij dik van zichzelf en de verf hoef je dan ook niet helemaal uit te smeren en mag je ook zeker dik aanbrengen. Dit was voor ons eerst ook even wennen. Dit zie je hieronder wel. Hieronder is een eerste laag aangebracht, maar dit was iets te dun. Daarom hebben we vrij gauw na de eerste laag de 2e (en daarmee een dikkere laag aangebracht).

Breng je de betonlook verf te dun aan, dan zie je nog veel primer erdoor en krijg je nog niet echt het betonlook effect. Het is even wennen, maar je mag de verf echt dik aanbrengen.

DIY-Betonlook-aanrechtblad-betonlook-verf-betonlook-keukenblad-betonlook-verf-aanbrengen-betonlook-keukenblad-betonlook keuken

De betonlook verf kun je kriskras aanbrengen met een kwast, maar netjes aanbrengen mag ook gewoon. Je kunt ervoor kiezen om de verf uit te vegen met een kwast, maar bijvoorbeeld een spatel of pleisterspaan is ook mogelijk. Met beide krijg je een ander betonlook effect. Ik heb gekozen voor de kwast, omdat ik dat effect wel mooi vindt. Hieronder zie je hoe dit o.a. gedaan is:  DIY-Betonlook-aanrechtblad-betonlook-verf-betonlook-keukenblad-betonlook-verf-aanbrengen-betonlook-keukenblad-betonlook keuken

DIY-Betonlook-aanrechtblad-betonlook-verf-betonlook-keukenblad-betonlook-verf-aanbrengen-betonlook-keukenblad-betonlook keuken

DIY-Betonlook-aanrechtblad-betonlook-verf-betonlook-keukenblad-betonlook-verf-aanbrengen-betonlook-keukenblad-betonlook keuken

Stap 3: Aflak als bescherming aanbrengen

Als je het aanrechtblad hebt voorzien van een betonlook effect is het super belangrijk om deze goed te beschermen. De betonlook verf is van zichzelf natuurlijk en op waterbasis, hierdoor is deze niet waterbestendig. En dat is juist met een betonlook keukenblad wel erg belangrijk. Daarom raden we aan om het aanrechtblad te beschermen met  3 dunne lagen 2 componentenlak van Polycoat. Iedere laag laat je minimaal  tot 6 uur drogen en de uiteindelijke 3 lagen laat je minimaal 72 uur drogen.

DIY-Betonlook-aanrechtblad-betonlook-verf-betonlook-keukenblad-betonlook-verf-aanbrengen-betonlook-keukenblad-betonlook keuken

En dan is je betonlook aanrechtblad klaar!

Pakket betonlook aanrechtblad

Om je te helpen met de benodigdheden voor het maken van een betonlook aanrechtblad, hebben we een pakket samengesteld. In dit pakket vind je alle benodigdheden voor een betonlook keukenblad, super handig! Via deze link kun je alle pakketten bekijken:

Betonlook keuken

Wil je naast een betonlook keukenblad ook graag een betonlook keuken? Of wil je liever een betonlook keuken in plaats van een betonlook aanrechtblad? Of wat dacht je van een betonlook wand in de keuken, zoals een achterwand of een andere muur die bij de keuken hoort. Het is zelfs mogelijk om de vloer in de keuken te voorzien van een betonlook effect met betonlook verf.

Betonlook-vloer-betonlook-keuken-industriele-vloer-industriele-keuken

Betonlook keuken betonlook keukenkastjes

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 219 reviews.