My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Dé Specialisten in Betonlook verf

Wij zijn Wendy en Marlies en zijn de trotse eigenaren van de MY groep en kunnen ons met recht dé specialisten in betonlook verf noemen. Wij hebben ons gespecialiseerd in betonlook verf .  Inmiddels kennen wij alle verschillende toepassingen van betonlook verf en adviseren onze klanten in het gebruik van betonlookverf.

Wij geven advies aan iedereen die zelf betonlook verf wil gaan gebruiken . Daarnaast geven we regelmatig workshops  en we hebben inmiddels 3 websites met verschillende merken betonlook verf en gereedschappen om betonlook verf aan te brengen.  Wij geven gratis en vrijblijvend technische hulp en je kunt bij ons gratis samples aanvragen die allemaal handgeschilderd zijn. Zo kun je een goede keuze maken.

Wat is betonlook verf ?

Betonlook verf is een verfsoort dat na de verwerking,  lijkt op beton of natuursteen. De zogenaamde betonlook.  Betonlook heeft een sterke en robuuste uitstraling. Met betonlook verf kun je vrij eenvoudig op bijna alle ondergronden een betoneffect creëren.  Je hoeft geen expert te zijn om zelf met betonlook verf aan de slag te gaan.

Er zijn veel verschillende soorten betonlook verven op de markt . Onderling zit echter wel verschil in prijs, kleuren, de structuur en de verwerking.  Wij geven in dit blog geen waarde oordeel over de verschillende merken betonlook verf.

Wat is het verschil tussen Betonlook verf en Beton Ciré ?

Betonlook verf is een verfsoort en is beslist geen Beton Ciré. Dit wordt nog wel eens met elkaar verward. Wij leggen je hier uit wat de verschillen zijn.

Beton Ciré

Beton Ciré is een fijne cement soort dat wordt vermengd met gemalen kiezelstenen en zand. Hier wordt een kunsthars aan toegevoegd zodat de beton ciré  dun kan worden aangebracht en daarna hard wordt. Met een toevoeging van kleurstof kan beton Ciré in bijna iedere gewenste kleur worden gemaakt.  Na het aanbrengen wordt de beton Ciré geïmpregneerd met een impregneermiddel zodat het poreuze oppervlak vloeistof dicht is. Beton Ciré aanbrengen is een vrij specialistische klus.  Er zijn meerdere bedrijven die gespecialiseerd zijn in Beton Ciré.

Betonlook verf

Betonlook verf is vloeibaar en direct vanuit de verpakking (meestal in emmers of blikken) te verwerken. De samenstelling van de verschillende soorten betonlook verven zijn uiteenlopend. Er zijn verven met een basis van kunstharsdispersie , kalk of met een toevoeging van siliconen.  Bij de betonlook verf hoort een speciale primer die zorgt voor hechting , structuur en een kleur basis.  De betonlookverf kent een afwerking of een coating. Hierdoor wordt je oppervlak beschermt tegen vocht , vuil en beschadigingen . Met de juiste goede adviezen en met de goede uitleg, kun je betonlook verf zelf verwerken . Hier heb je geen specialist voor nodig.

Dat maakt dat de betonlook verf in de meeste gevallen een goedkopere optie is dan de Beton Ciré.

Hoe kies ik de juiste  betonlook verf ?

Smaken verschillen, dat is één ding wat zeker is ! Er zijn geen slechte betonlook verven.  Er zit wel veel verschil in structuur , kleuren assortiment, prijs en in de uitleg en adviezen van de verkoper van het product. Het loont de moeite om je hier in de verdiepen. Stel jezelf een aantal vragen :

Waar wil ik de betonlook verf voor gebruiken ?

  • De verwerking van betonlook verf kan op heel veel verschillende oppervlakken. Muren, trappen, vloeren, aanrechtbladen, tafel- en werk bladen, bloempotten, vensterbanken etc.  Zoek daarom altijd de juiste betonlook verf voor jouw betonlook project. Voor vloeren, trappen of aanrechtbladen moet je bij voorkeur een hardere soort betonlook verf gebruiken met een goede en sterke coating.
  • Als je aan de slag gaat met betonlook verf , zorg dan altijd dat je een goede handleiding mee geleverd krijgt. Vraag hier altijd naar bij je verf leverancier. Wij leveren als Dé Specialisten  in Betonlook verf,  altijd uitgebreide handleidingen voor ieder specifiek betonlook verf project.
  • Weer er zeker van dat je tijdens je schilderproject altijd om technische ondersteuning en advies kunt vragen.  Vraag hiernaar bij de aanschaf van je betonlook verf .Wij geven  als Dé Specialisten  in Betonlook verf,  altijd uitgebreide technische ondersteuning en zijn bereikbaar voor je vragen, ook in het weekend en in de avond uren.

Kies de juiste kleur betonlook verf

Voordat je betonlook verf gaat aanschaffen is de kleur keuze heel belangrijk. Zorg dat je de kleuren niet alleen maar in digitale weergave  ziet ( op je PC beeldscherm, mobiel of tablet ) maar dat je de betonlook verf kleuren ook in het echt kunt zien. Alleen op deze manier kun je een goede kleurkeuze maken. Vraag daarom altijd kleursamples aan die bij voorkeur handgeschilderd zijn of bezoek de showroom van de betonlook verf leverancier.

 #Betonlook verf op een muur

Als je een muur een betonlook wilt geven dan kun je volstaan met een zachtere soort betonlookverf zoals de Concreto van Stucco d’Or . Een coating is daarbij niet altijd noodzakelijk tenzij het een muur is die aan veel vocht en vuil onderhevig is.

#Betonlook verf op een aanrechtblad

Als je een aanrecht een betonlook wilt geven, kies dan bij voorkeur voor een hardere soort betonlookverf.  Een coating met een 2 componenten lak is noodzakelijk voor de juiste afwerkingWees er zeker van dat je een goede handleiding hebt wanneer je met je aanrecht blad aan de slag gaat.

Vaak zijn bestaande aanrechtbladen voorzien van een harde toplaag of van natuursteen zoals graniet. Deze zijn heel glad en moeilijk op te ruwen met schuren. Om toch een goede hechting op een heel glad oppervlak te garanderen zijn er speciale  hechtprimers te koop zoals de Zinsser primer.  Laat je hierover goed informeren.

#Betonlook verf op een trap

Een trap of een vloer moet altijd worden afgewerkt met een harde coating om slijtage tegen te gaan. Kies ook voor een trap of vloer voor een hardere betonlookverf. De Effectpaint van Vintage Paint is een steen achtige betonlook verf die , door de speciale korrelprimer heel hard wordt.

Betonlookverf in je keuken (TIP!)

Betonlook verf # Trap schilderen met betonlookverf

Concreto – Betonlook in badkamer [TIP!]

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 176 reviews.