Winkeltijden di t/m do 09.00 -18.00. Vrijdag 09.00- 21.00. Zaterdag 09.00-16.00. Maandag op afspraak 06-30662035

My Colorful Interior
Mini Cart 0

Your cart is empty.

IN 2 STAPPEN EEN BETONLOOK MUUR

Een betonlook muur is een ideale muur voor in een industrieel en rustiek interieur. Nu hebben wij een slaapkamer waarvan één wand een grijs/taupe kleur heeft. Deze muur willen wij graag in een betonlook wand omtoveren, maar hoe doe je dat? Welke stappen moet je volgen? Moet je de muur ook voorbewerken? En welke verf kun je daarvoor gebruiken? En welke kleuren zijn er? Dit zijn vragen die ik had (en velen van jullie ook) voordat je begint aan het verven met betonlook verf.

Heb jij een korrelige wand zoals Granol (welke niet glad is), ook dan is het mogelijk om de betonlook verf er op te verven. En ook daarvoor hoef je niet te schuren. Je kunt gewoon over de niet egale wand heen verven.

Betonlook-verf-betonlook-muur-betonlook-woonkamer-soft-grey

Betonlook verf kopen

Na wat zoeken en vergelijken op het internet, kwam ik uit bij de Betonlook verf , ook wel Effectpaint genoemd van het merk Vintage Paint. Deze betonlookverf is verkrijgbaar in 8 kleuren  Light Grey , Soft Grey , French Grey , Vintage taupe , Petrol Blue , Black , Light Beige en Soft beige.

In ons eigen atelier mengen we inmiddels zelf  5 bijzondere kleuren. Antraciet,  Mist, Desert , Denim en Dark Greige.

Met 1 liter betonlookverf, kun je ongeveer 8 a 10 m2 verven. Voordat je de verf op kunt brengen, dien je eerst de speciale korrel primer te gebruiken. Hierbij heb je keuze uit vier basis kleuren; Primer Wit  , Primer Kiezel , Primer Grijs of Primer Zwart. Met deze primer kun je nog weer een lichter en respectievelijk donkerder betonlook effect verkrijgen.

Om jullie hiermee te helpen, kun je Gratis samples betonlook verf bestellen van alle kleuren en primers. Deze zijn gratis en worden ook nog gratis verzonden! Klik hier voor de onze proefstukjes. Wil je het hele kleurengamma zien ? Bestel dan ons XL Samplepakket.

Het handige aan deze betonlook verf, is dat je naast een primer niks hoeft voor te behandelen. Zoals schuren, schoonmaken enz. Ideaal voor mij :).

Klik hier om alle kleuren betonlook verf te bekijken

Betonlook muur in 2 stappen

Om een betonlook muur te creëren heb je twee stappen nodig. In stap 1 breng je de   primer aan op de muur en wacht je ongeveer 6 à 8 uur, voordat je verder kan gaan. Bij stap 2 ga je aan de slag met de betonlook verf. Dan even laten drogen en het is klaar! Hieronder vind je een uitgebreide uitleg. Om een betonlook muur te realiseren heb je de volgende materialen nodig:

Betonlook-verf-betonlook-wand-betonlook-muur-betonlook-verf-aanbrengen-kosten-betonlook-muur

Stap 1. Primer aanbrengen

Je begint met het aanbrengen van de primer op de muur. Dit kun je het makkelijkste doen met behulp van een blok kwast . Om nog meer betoneffect op de muren te krijgen, kun je de primer kriskras op de muur aanbrengen en eventueel met een muurverfroller en kwast  elkaar afwisselen. Laat de primer minimaal 6 uur drogen. Wij adviseren om de primer 8 uur te laten drogen, zodat de betonlook verf  goed hecht.

alles-over-betonlook-primer-aanbrengen

 

Stap 2. De betonlook verf gebruiken

Als je lang genoeg gewacht hebt, is het tijd om de betonlook verf op de muur te doen. De betonlook verf ziet eruit als kikkerdril en lijkt totaal niet op gewone muurverf. Doop nu met de kwast in de pot met verf en smeer dit op de muur, doe dit diverse malen. Je hoeft dit niet netjes te doen. De verf bevat kleine witte balletjes, deze zie je wel maar voel je niet. Door de balletjes veel uit te smeren krijg je een meer veegeffect. Als je de balletjes minder uitveegt, zie je meer balletjes en krijg je een minder veegeffect. Je kunt de verf uitvegen met een blokkwast maar ook met een pleisterspaan.

Je hebt drie technieken die je kunt gebruiken met het verven van betonlook verf voor  het bereiken van het betonlook effect.

alles-over-betonlook-betonlook-verf-aanbrengen-1

1. Kriskras

De naam zegt het al. Hierbij volg je geen patroon, maar ben je kriskras aan het verven met kwast en spaan. Je brengt eerst met de kwast wat op de muur en vervolgens verdeel je dit kriskras over de muur met een plamuurmes / plakspaan. Dit effect wordt het meest gebruikt, omdat dit effect het dichtst bij het ‘echte’ betoneffect ligt.

Het is wel zo, dat dit effect ook het meest druk overkomt. Heb je een grote wand of object die je gaat voorzien van de verf, dan raden wij aan om het geblokte effect te kiezen.

Betonlook vloer-verf betonlook-vloer betonlook-betonlook woonkamer-betonnen vloer woonkamer-betonvloer woonkamer-betonlook verf vloer-vloerverf betonlook-betonlook verf aanbrengen-betonlook vloer woonkamer-betonlook vloer badkamer-betonlook vloer-slaapkamer

2. Geblokt

Je kunt een geblokt effect bereiken door te werken in blokken. Je brengt met de kwast betonlook verf aan, in de vorm van een blok. Deze smeer je uit met een plamuurmes / plakspaan, ook in blokvorm. Het volgende blok doe je precies zo. Je zorgt er wel voor dat je over de vorige blok heen verft. Je werkt dus nat in nat. Bij dit effect krijg je een meer streperig effect. Dit geeft een rustiger effect en is voor alle muren en objecten geschikt. Het geeft een rustiger effect dan de kriskras techniek.

Betonlook-verf-betonlook-muur-betonlook-woonkamer-Warm-Beige-Primer-Grijs

3. Gewolkt

Je kunt een gewolkt effect bereiken door de betonlook verf met een kwast aan te brengen op de muur. Deze uit te smeren met een plamuurmes / plakspaan en vervolgens ga je er dan met ronde bewegingen met behulp van een natte spons overheen. Dit doe je net zolang tot dat je tevreden bent over het effect. Ook dit geeft een drukker effect dan de geblokte techniek.

Tip: Maak eerst een proefstukje met de verschillende effecten of juist als je al een effect hebt gekozen. Zo zie je hoe het effect eruit ziet, maar zie je ook wat je voorkeur heeft zonder dat je de muur hebt verprutst.

Tip: Wil je een gladder effect krijgen op een muur ? Breng de laag betonlook verf dan niet te dik aan, maar gebruik een zo dun mogelijke laag. Eventueel kun je na het drogen nog een 2e (dunne) laag betonlook verf aanbrengen. 

De betonlook verf laat je ongeveer 4 uur drogen, voordat je verder kan gaan met de volgende stap. Voor de duurzaamheid van de verf en de vloer, kun je ervoor kiezen om de vloer nog langer te laten drogen.

Tip: Na het verven kun je het beste de randen van het verfblik goed schoonmaken, zo voorkom je roest en dat het blik en de deksel aan elkaar vast plakken.

Via het volgende filmpje kun je zien hoe je de betonlook verf het beste op de muur kunt aanbrengen:

Hieronder nog wat inspiratie voor een betonlook muur:

Betonlook-verf-betonlook-muur-betonlook-woonkamer- Betonlook-verf-betonlook-muur-betonlook-woonkamer- Betonlook-verf-betonlook-muur-betonlook-woonkamer-
Betonlook-verf-muur-sfeerfoto

Afbeelding-400-400-alles-over-betonlook-betonlook-muur

Afbeelding-400-400-alles-over-betonlook-betonlook-toilet

Betonlook-verf-grijs-soft-grey-4

Betonlook-verf-grijs-soft-grey-4

Grijze primer – betonlook verf Soft Grey

Betonlook-verf-betonlook-muur-betonlook-woonkamer-Warm-Beige-Primer-Grijs