My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Hoe maak ik een betonlookmuur

Hoe maak ik een betonlookmuur  – Een betonlook muur is een ideale muur voor in een industrieel en rustiek interieur. Maar als je betonlookverf in naturel tinten gebruikt dan kun je het ook prima toepassen in een landelijk interieur.  In dit blog leggen we je uit hoe je zelf heel eenvoudig, een betonlook muur maakt met de betonlookverf van Vintage Paint . We noemen dit ook wel effectpaint. Vintage Paint  produceert unieke verf en is trotse bezitter van het ECO Label. Niet milieubelastend en veilig in gebruik.

Voor het schilderen van je muur heb je eigenlijk maar 2 producten van Vintage Paint nodig . Dat zijn de speciale korrelprimer en de betonlookverf (effectpaint) zelf. Bekijk hier alle kleuren van de betonlookverf van Vintage Paint. En uiteraard je gereedschappen. Daarover straks meer !

De speciale korrelprimer voor het maken van een betonlookmuur

De primer die je gebruikt als basis op je muur is een sterk hechtende primer met daarin een fijne korrel verwerkt. Deze korrel is nodig voor de hechting van de betonlookverf en voor de structuur die de betonlookverf moet krijgen. We hebben de primer in 5 kleuren. De keuze voor de primer kleur is afhankelijk van de kleur betonlookverf die je kiest. Een lichte primer als basis zorgt voor een lichtere uitstraling van je betonlookverf. Een donkere primer geeft een donkerder uitstraling. Bij het gebruik van deze betonlookverf van Vintage Paint heb je deze speciale primer nodig. Op een gladde ondergrond zal deze effectpaint nooit hechten.

Uitzondering: Als je een gespackte of granol muur hebt dan kun je de betonlookverf wel direct aanbrengen. Deze structuur is namelijk al ruw.  

Welke gereedschappen heb je nodig voor het maken van een betonlook muur?

Keuze uit alle kleuren betonlookverf voor het maken van een betonlookmuur

Tja…. een goede kleur uitkiezen is misschien nog wel moeilijker dan de betonlookverf op je muur aanbrengen. Om je te helpen om een goede kleurkeuze te maken hebben we bij MY Colorful Interior de mogelijkheid om unieke handgeschilderde kleursamples te bestellen. De kleursamples zijn geen digitale plaatjes maar echte handgeschilderde kleursamples zodat je de kleurechtheid kunt zien.  Klik hier om handgeschilderde kleursamples te bestellen.  Wil je alle kleuren in het echt zien ? Bestel dan het samplepakket met meer dan 20 kleuren.

Betonlookverf: Alle kleuren

Natuurlijk moet je de juiste kleur kiezen die past in je interieur. De kleuren betonlookverf vind je hier

1. Primer aanbrengen

Je begint met stof en vetvrij maken van je muur. Gebruik hierbij geen chemische reinigingsmiddelen ( zoals Ammoniak, St Marc, Dusty e.d.) Reinigen kun je het beste doen met vloeibare Cif.  Het aanbrengen van de primer op de muur kun je het makkelijkste doen met behulp van een blok kwast . Om nog meer betoneffect op de muren te krijgen, kun je de primer kriskras op de muur aanbrengen . Wij adviseren om de primer 8 uur te laten drogen, zodat de betonlook verf  goed hecht. Als je eerste primerlaag niet goed gedekt is, breng dan eventueel een 2e laag aan. Na de 2e laag laat je de primer weer 8 uur drogen.

alles-over-betonlook-primer-aanbrengen

2. Betonlook verf aanbrengen op je muur

De betonlookverf is een kikkerdril-achtige massa. Roer het enkele malen door zodat de eventuele olie die bovenop drijft, vermengd wordt met de massa. Schrik niet van de witte ‘marshmallow’ achtige vlokken. Dit hoort in de verf. Breng met je blokkwast een beetje betonlookverf aan op je muur. Veeg het daarna uit met je pleisterspaan. Zo werk je stukje voor stukje je muur af. Als je hele muur in de betonlookverf is gezet dan wacht je 8 uur. In die tijd droogt de betonlookverf op. Je zult zien dat de witte vlokken , egaal opdrogen.  Bekijk zelf of je het goed vindt of dat je de muur nog wat donkerder wilt maken. In dat geval zul je nog een tweede laag betonlookverf moeten aanbrengen. Doe dit op dezelfde manier als de eerste laag. een muur in een kamer hoef je niet af te lakken. Maar als je een muur in een badkamer gaat doen, adviseren we wel om deze af te lakken met de Xxtra lak van Polyvine.

 

Om een indruk te krijgen van de klus, adviseren we je om deze instructiefilm even te bekijken.

 

Lees hier onze andere blogs die misschien ook interessant voor je zijn

  • Hoe maak je een betonlook aanrechtblad met betonlookverf . Lees hier het blog met uitleg
  • Hoe maak je een betonlook vensterbank . Lees hier het blog met de uitleg
  • Hoe maak je een betonlook trap. Lees hier het blog met de uitleg

 

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 223 reviews.