My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Betonlook verf – Denim

Met 1 liter effectpaint kun je ongeveer 10 m 2 muur schilderen. Gebruik altijd een pleisterspaan en een blokkwast voor het verwerken van de effectpaint.
De Denim kleur geeft een expressieve stoere uitstraling.

De effectpaint in de kleur Denim is een limited Edition kleur en wordt in ons eigen atelier ontworpen en handmatig gemengd. De Denim  is mooi in combinatie met de primer wit. Dan komt deze kleur het mooist tot zijn recht!

De effectpaint wordt geleverd in verschillende inhoudsmaten. Bij de levering van al onze betonlookverf zit een uitgebreide handleiding.
Bij al onze effectpaints behoort de primer als basis gebruikt te worden voor een goede hechting .

Let op: Dit is een speciaal gemengde kleur en kan daarom niet worden geretourneerd.
KIJK VOOR EEN UITGEBREIDE UITLEG NAAR DE INSTRUCTIEFILM ONDERAAN DEZE PAGINA!

Inhoud

, ,

Vanaf 38,99

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten

Beschrijving

Betonlook verf – Denim

Betonlook verf Denim is een stoere Denim blauwe kleur die een eigentijds betonlook effect geeft aan je  muur . Deze kleur Denim geeft je muur een expressieve uitstraling wat heel goed past bij natureltinten.

De betonlook verf , ook wel Effectpaint genoemd,  wordt geleverd in blikken van verschillende inhoudsmaten. Bij de levering van onze betonlook verf krijg je altijd een uitgebreide handleiding meegestuurd. Bij de betonlookverf  hoort een speciale korrelprimer die als basis gebruikt wordt voor het verkrijgen van de juiste structuur en een goede hechting.

Betonlook verf Denim op een muur

Met onze betonlook verf kun je prachtige betonlookeffecten maken op bijna alle ondergronden. Onze betonlook verf kun je gebruiken op een muur, een trap , een aanrechtblad, een vloer, of elk  meubelstuk wat je wilt. Wil jij je muur een speciaal betonlook effect geven ? Dan moet je deze uitleg zeker doorlezen! Op deze pagina leggen we je uit hoe je betonlookverf aanbrengt op je muur !

Wat heb je nodig voor een betonlook muur?

Effectpaint  / Betonlook verf

De effectpaint /betonlook verf die we gebruiken voor het maken van een betonlook muur is een dikke emulsie met daarin witte slierten / kalkdeeltjes. Het ziet er wat vreemd uit maar schrik hier niet van. Het lijkt een beetje op kikkerdril en de kalkdeeltjes lijken op stukje Marshmallow . Deze zijn noodzakelijk om het betonlookeffect te creëren. De effectpaints zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en in verschillende inhoudsmaten.

Primer

Onze hechtprimer met een korrelstructuur is speciaal bedoeld om de betonlook verf  goed te laten hechten. `De primer heeft een korrelige structuur en is het makkelijkst aan te brengen met een blokkwast. (De primer is verkrijgbaar in de kleuren Wit, Kiezel, Grijs of Zwart)

Blokkwast  

Met de blokkwast breng je de primer aan . Na gebruik moet je direct de blokkwast heel goed uitspoelen met warm water en een zeep. Daarna kun je de kwast weer opnieuw gebruiken voor het opbrengen van je betonlook verf / effectpaint.

Pleisterspaan

De pleisterspaan is onmisbaar bij het aanbrengen van de betonlook verf . Je veegt hiermee de effectpaint namelijk strak en gelijkmatig uit over de muur. In de onderstaande instructiefilm kun je zien hoe dit in z’n werk gaat. Het is echt makkelijker dan je misschien denkt.

Aflak (Varnish)

Als je een betonlook muur hebt die veel in contact komt met vocht , vuil en /of water dan adviseren we je om een lak aan te brengen. we hebben een 1 K lak Mat van Polyvine en een 2 Komponentenlak Mat. De twee Komponenten lak wordt geadviseerd op muren in een badkamer of muren die in contact komen met de buitenlucht bijvoorbeeld onder een veranda of overkapping en op aanrechtbladen of tafelbladen.

Stap 1 Primer aanbrengen voor betonlook muur

Maak je muur stof en vetvrij. Een muur die behangen is , kun je het best helemaal kaal maken. Een nieuwe of pas gestucte muur kun je het beste eerst behandelen met een voorstrijk zodat de muur niet teveel zuigt.

Breng de eerste laag primer aan met een blokkwast. Zet de eerste laag primer royaal op. Laat de eerste laag primer minimaal 6 tot 8 uur drogen. In een vochtige omgeving kan de droogtijd nog langer zijn.

Na het drogen van de eerste laag, breng je eventueel een tweede laag primer aan. Ook de tweede laag, laat je minimaal 8 uur drogen. Als de eerst laag van de primer goed dekkend is, hoef je een tweede laag niet perse aan te brengen.

Stap 2 Betonlook verf – Denim aanbrengen

Na het drogen van de primerlaag kun je beginnen met het aanbrengen van de eerste laag betonlook verf (Effectpaint). Werk op je muur in kleinere gedeelten. Met een blokkwast smeer je wat betonlook verf uit je blik op de muur . Verdeel vervolgens de betonlook verf met een blokkwast over een klein gedeelte van je muur. Dan pak je je pleisterspaan en veegt met je pleisterspaan de betonlook verf  verder uit over je muur.

Hoe doe je dit ? Zet je pleisterspaan plat op de muur en druk deze stevig op de muur terwijl je ronddraaiende bewegingen maakt. Zo werk je in gedeelten je hele muur af.

Na droging van minimaal 8 uur kun je beginnen aan je tweede laag betonlook verf . Je zult zien dat de kleurintensiteit sterker wordt. Je gebruikt dezelfde techniek als bij je eerste laag.

Stap 3 Varnish of 2 componenten lak aanbrengen

Als je je muur wilt beschermen tegen vocht, krassen of stoten adviseren we om een varnish aan te brengen. Maar voordat je een lak aanbrengt moet je er  100 % zeker van zijn dat je ondergrond helemaal goed droog is. Ga dus niet te snel aan de slag met je varnish. Breng alle soorten Varnish in minimaal 2 maar bij voorkeur in drie dunne lagen aan. Hou je ook hierbij aan de handleidingen die worden meegestuurd!

Veel voorkomende fouten bij het maken van een betonlook muur 

Help; mijn primer laat weer los !

Het loslaten van de primer kan verschillende oorzaken hebben:

  1. Je hebt je ondergrond mogelijk vetvrij gemaakt met een synthetisch middel of een middel waar weekmakers in zitten. We adviseren om je ondergrond alleen te reinigen met CIF . Gebruik ABSOLUUT GEEN St Marc, Dusty, ammoniak, thinner, of andere chemische reinigingsmiddelen- of ontvetters.
  2. Je hebt je eerste laag primer mogelijk niet goed laten drogen of je ondergrond bevat nog vocht.
  3. Je bent te zuinig geweest met je primer. Een dunne laag primer geeft soms niet genoeg hechting voor de betonlook verf. Daarom adviseren we  om twee lagen primer aan te brengen.

Help; mijn betonlook verf smeert niet goed uit!

In dat geval kan het zijn dat je te weinig effectpaint aanbrengt of je pleisterspaan niet (nog) goed gebruikt. Een pleisterspaan is echt noodzakelijk voor het goed uitsmeren van je effectpaint op je muur. Het gebruik van een pleisterspaan is voor sommigen nieuw en onbekend. Maar aldoende zul je merken dat je pleisterspaan een makkelijk gereedschap is om mee te werken. Druk ook stevig met je pleisterspaan op je verf en maak draaiende bewegingen zoals je ook in de onderstaande instructiefilm ziet.

Help; mijn Varnish laat weer los!

De Varnish ( dat geldt voor alle lakken) kan alleen worden aangebracht op droge oppervlakken. De Varnish sluit het oppervlak tegen vocht van buitenaf. Maar als je de varnish opbrengt op een vochtige ondergrond dan zoekt het vocht zijn weg naar buiten en drukt als het ware,  je varnish weer van het oppervlak af.  Daarom moet je betonlookmuur helemaal 100% droog zijn. Liever wat langer wachten met het aanbrengen van je Varnish dan dat je het te snel doet !!

Help; mijn varnish heeft witte vlekken en kringen!

De eerste weken heeft je Varnish tijd nodig om zijn volledige hardheid te krijgen. De witte vlekken die je in je varnish ziet verdwijnen vaak vanzelf na enkele dagen of weken. Wees daarom de eerste periode nog voorzichtig met water op je betonlook muur.

Onze kleuren betonlook verf

Gerelateerde producten