My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Alles over Betonlookverf

Alles over Betonlookverf – Betonlookverf is een verfsoort die een betonachtige uitstraling geeft aan muren , trappen, aanrechtbladen en meubels. Er zijn verschillende soorten betonlookverf verkrijgbaar, zoals kant-en-klare ecologische verfsoorten, waarmee je jouw wand, aanrechtblad, vloer of meubel in een handomdraai van een mooie betonlook voorziet.

Betonlookverf kan aangebracht worden op verschillende ondergronden. Breng altijd eerst één laag Primer aan, voordat je gaat verven. Ga je de verf aanbrengen op een zuigende ondergrond, zoals hout, behang of een gestucte wand? Breng dan twee lagen Primer aan, zo hecht de verf goed en zorg je voor een optimaal eindresultaat. Iedere soort betonlookverf heeft zijn eigen specifieke primer die is afgestemd op de betonlookverf. 

Een warme en industriële uitstraling creëren met Betonlookverf

Hiervoor kan de betonlookverf kan het beste aangebracht worden met een grote blokkwast om het mooiste effect te krijgen. Je kan ervoor kiezen om halve maantjes of kruisjes te maken. Wil je het toch wat rustiger houden? Maak dan lange vegen met je kwast, zo wordt het effect op je wand wat minder druk. Met 1 liter Betonlookverf heb je genoeg voor ongeveer 4 m2 in twee lagen. Voor een oppervlak van 10m2 heb je dus ongeveer 2 tot 3 liter nodig. Let hierbij wel op dat deze berekening gebaseerd is op gladde ondergronden.

Afwerking van betonlookverf

Er zijn verschillende manieren om betonlookverf af te werken. Je kunt als afwerking kiezen uit verniswas, lak of wax. Verniswas zorgt voor een matte uitstraling en is waterafstotend. Lak zorgt voor een glanzende of juist een matte uitstraling en is kras-vast en de 2 componentenlak is waterbesteding. Wax zorgt voor een zijdeglans en is waterafstotend.

 • Verniswas is een combinatie van vernis en was. Het is een transparante afwerking die de ondergrond beschermt tegen vuil en vocht. Verniswas is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan worden aangebracht met een kwast of doek. Het geeft een matte uitstraling en is waterafstotend.
 • Lak is een dekkende afwerking die de ondergrond beschermt tegen vuil, vocht en krassen. Lak is verkrijgbaar in verschillende kleuren en glansgraden. Het kan worden aangebracht met een kwast, roller of spuitbus.
 • Wax is een transparante afwerking die de ondergrond beschermt tegen vuil en vocht. Wax is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan worden aangebracht met een kwast of doek. Het geeft een zijdeglans en is waterafstotend.

Het belangrijkste verschil tussen deze drie afwerkingsproducten is de mate van bescherming en de uitstraling die ze geven. Lak biedt de meeste bescherming, terwijl verniswas en wax een meer natuurlijke uitstraling geven.

Is betonlookverf geschikt voor op een trap ?

Ja, betonlookverf kan zeker op een trap worden aangebracht. De volgende stappen kun je volgen voor het aanbrengen van betonlookverf op een trap:

 1. Ruw het oppervlak op met een schuurmachine.
 2. Plak de randen af met schilderstape.
 3. Breng de primer aan.
 4. Werk om en om. Even traptreden eerst, oneven traptreden de volgende dag.
 5. Breng twee lagen betonlookverf verf aan voor een goede, duurzame dekking.
 6. Laat de verf drogen en werk de leuning dan af met de Varnish volgens de instructies op de meegeleverde handleiding                        Ga de eerste week na het verven bij voorkeur alleen met sokken de trap op.

Is betonlookverf geschikt voor een trapleuning ?

Ja, betonlookverf kan ook op de trapleuning worden aangebracht. De volgende stappen kun je volgen voor het aanbrengen van betonlookverf op een trapleuning:

 1. Reinig de trapleuning.
 2. Schuur de trapleuning licht op.
 3. Breng de primer aan.
 4. Breng minimaal twee lagen betonlookverf aan voor een goede, duurzame dekking.
 5. Werk om en om. Even delen eerst, oneven delen de volgende dag.
 6. Laat de verf drogen en werk de leuning dan af met de Varnish volgens de instructies op de meegeleverde handleiding

Betonlookverf is een veelzijdige verf die op verschillende oppervlakken kan worden aangebracht. Hieronder staan enkele toepassingen van betonlookverf:

 • Vloeren, ook met vloerverwarming.
 • Plavuizen of tegels.
 • Trappen, tafels en andere meubels.
 • Badkamer, keuken en toilet.

Met de juiste 2 componenten afwerking is het zelfs mogelijk om buitenkeukens, tuinmeubelen en luifels een mooie betonlook te geven. Je hebt de mogelijkheid om de betonachtige verf aan te brengen met een blokkwast, pleisterspaan, spatel of plamuurmes. Afhankelijk van hoe de betonlookverf op het oppervlak wordt aangebracht, kan het resultaat kriskras, geblokt of gewolkt zijn.

Wat is de prijs van  betonlookverf

De prijs van betonlookverf varieert afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Over het algemeen is betonlookverf iets duurder dan gewone verf. De prijs van betonlookverf kan variëren van ongeveer €30 tot €50 per liter, afhankelijk van het merk en de kwaliteit.

Wij verkopen de volgende merken Betonlookverf

Concreto – Betonlookverf

Concreto van Stucco d’Or  is een betonlookverf van het merk Stucco d’Or. Het is een hoogwaardige, decoratieve, zeer matte en uitstekend dekkende muurverf met betoneffect. Het is verkrijgbaar in meer dan 200 verschillende kleuren via het mengsysteem van Stucco d’Or. Concreto is gemakkelijk zelf op te brengen en bevat hoogwaardige pigmenten. Het is reukarm en goed afwasbaar. Concreto kan worden aangebracht op muren, trappen, aanrechtbladen en meubels. Voor een optimaal eindresultaat wordt geadviseerd om het af te werken met Stucco d’Or Protecto 1K Mat of Stucco d’Or Protecto 2K Mat. In geval van toepassing in de keuken, badkamer of toilet wordt geadviseerd om altijd af te werken met Stucco d’Or Protecto 2K Mat. Tref bij toepassing in de keuken een voorziening (RVS- óf glasplaat) direct achter de kookplaat.

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 156 reviews.