My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Polyvine – Verniswas – Kleurloos

Artikelnummer: Polyvine -Verniswas - Kleurloos - Mat Categorie: Tags: , , , , ,

Polyvine – Verniswas – Kleurloos is een vloeibare wax en vernis in een en beschermt alle houtsoorten met een duurzame film tegen water en hitte. Ideaal voor gebruik op houten meubels, (keuken) kasten, trappen, kinderspeelgoed, en houten vloeren.

Deze vloeibare was is waterbestendig, hitte-en vlekbestendig, afwasbaar met water, sneldrogend, op waterbasis en heel eenvoudig aan te brengen met een doek of kwast. Voor een duurzame, vlekbestendige afwerking breng je minimaal 2 lagen verniswas aan.

Verniswas werd ontwikkeld om hout een mooi doorleefd effect (patine) te geven en te beschermen. Maar ook om acryl- en kalkverf te patineren en te beschermen. Verniswas van Polyvine is een duurzame, watervaste, vlek- en hittebestendige afwerking. Het is  is gemakkelijk overschilderbaar, vochtbestendig en vergt geen onderhoud.

Inhoud

,

Vanaf 23,50

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten

Beschrijving

Polyvine – verniswas – Kleurloos

Polyvine- verniswas – Kleurloos  Is een matte vloeibare verniswas ( ook wel wascire genoemd)  en beschermt alle houtsoorten met een duurzame film tegen water en hitte.

Ideaal voor gebruik op houten meubels, (keuken) kasten, trappen, kinderspeelgoed, en houten vloeren.

Voordelen van verniswas van Polyvine

  • waterbestendig,
  • hitte-en vlekbestendig,
  • afwasbaar met water,
  • sneldrogend,
  • op waterbasis en 100% veilig in gebruik
  • heel eenvoudig aan te brengen met een doek of kwast,
  • Geeft een doorleefde en antieke look aan je hout,
  • Geen nare chemische luchtjes

Voor een duurzame en vlekbestendige afwerking breng je 2 lagen verniswas aan.

Wasvernis van Polyvine is speciaal ontwikkeld om hout een mooi doorleefd effect (patine) te geven en te beschermen. Maar ook om acryl- en kalkverf te patineren en te beschermen. Wasvernis van Polyvine is een duurzame, watervaste, vlek- en hittebestendige afwerking. Bovendien is het gemakkelijk overschilderbaar, vochtbestendig en vergt geen onderhoud.

Verniswas als patineerlaag over acryl- en kalkverven

Breng op de acryl- of kalkverf 1 laag verniswas aan en laat een 2-tal minuten drogen. Veeg dan de Was met een pluisvrije doek af, zodat er slechts een heel dun laagje overblijft. Werk hierbij in 1 richting.

Er kunnen ook meerdere kleuren Was over elkaar aangebracht worden. Zo geeft vb. witte Was over een donkere Was kleur (zoals notelaar, taupe, grijs, gouden den, marine) een nog meer doorleefde uitstraling met meer diepte.

Breng dan op de eerste weggeveegde laag Was (wanneer die volledig droog is) een laag Was wit aan . Laat ongeveer 2 minuten drogen en veeg opnieuw weg met een pluisvrije doek zodat er enkel een dun laagje witte Was overblijft.

Verniswas als dekkende afwerking

Breng met de lakkwast minstens 2 lagen gekleurde Was aan. Breng de tweede pas aan wanneer de eerste volledig droog is. Dit zal een look van geboende meubels geven.

Verniswas rechtstreeks op onbehandeld hout

Breng een laag Was aan op blank hout volgens de richting van de nerven en laat drogen. Hier kan de Was ook weggeveegd worden na enkele minuten voor een meer Transparante afwerking. Voor een dekkende afwerking, breng 2 of 3 lagen aan. Zijdeglans en/of 2 x mat naargelang de gewenste afwerking.