My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Fusion Mineral Paint – Tung Oil

Tungolie is een natuurlijke houtafwerkingsolie, uitstekend geschikt voor binnen- en buitenprojecten. Zeer goed bestand tegen water en slijtage, het is de meest duurzame van alle natuurlijke oliën. Tungolie laat een matte afwerking achter die na verloop van tijd niet vergeelt. De glans (glans) kan toenemen met extra lagen en polijsten. Deze afwerking heeft de voorkeur voor buitencoatings.

Inhoud 250 of 500 ML

Inhoud

,

Vanaf 27,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten

Beschrijving

Fusion Mineral Paint – Tung Oil

Fusion Mineral Paint – Tung Oil is een andere natuurlijke houtafwerkingsolie die gemakkelijk aan te brengen is, uw hout beschermt en verbetert, een waterbestendige afwerking geeft en gemakkelijk te onderhouden is. Klinkt geweldig toch? Laten we een gids over Tung-olie bekijken en ontdekken wat de verschillen zijn tussen Tung-olie en hennepolie.

Wat is tungolie?

Tungolie is een natuurlijke houtafwerkingsolie, uitstekend geschikt voor binnen- en buitenprojecten. Zeer goed bestand tegen water en slijtage, het is de meest duurzame van alle natuurlijke oliën. Tungolie laat een matte afwerking achter die na verloop van tijd niet vergeelt. De glans (glans) kan toenemen met extra lagen en polijsten. Deze afwerking heeft de voorkeur voor buitencoatings, vooral als u verfafwerkingen zoals Milk Paint van Fusion wilt beschermen.

Pure of gepolymeriseerde tungolie – wat is het verschil?

Pure Tung Oil bevat geen verdunners of drogers, waardoor het voedselveilig en milieuvriendelijk is. Gepolymeriseerde Tungolie, die vaker wordt aangetroffen in uw plaatselijke hardware- of houtbewerkingswinkel, bevat verdunners of drogers. Meestal kunnen deze behoorlijk giftig zijn. Onze Tungolie is 100% puur, niet-gepolymeriseerd.

Hoe werkt het?

In tegenstelling tot een vernis- of watergebaseerde polycoating zijn tungolie en hennepolie ademend. Wat betekent dat precies? Omdat deze oliën afkomstig zijn van natuurlijk geperste zaden zonder toevoegingen of oplosmiddelen, laten ze geen plastic coating of film achter zoals conventionele toplagen, zoals polyurethaan of vernis. De olie verzadigt het hout en sluit het af tegen vocht van binnenuit. U zult nooit chippen, schilferen of afbladderen! Er worden minimaal 2 lagen aanbevolen, maar hoe meer lagen, hoe meer bescherming. U zult om de paar jaar opnieuw willen coaten, omdat het hout er dof en droog uit begint te zien. Opnieuw coaten is eenvoudig en gemakkelijk, omdat u niet hoeft te schuren of afbladderende/afbladderende verf hoeft te verwijderen; u hoeft alleen maar olie toe te voegen, zoals een conditioner!