My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Betonlook vloer maken met Concreto

Een betonlook vloer maken met de Concreto betonlookverf van Stucco d’Or.  In dit blog leggen wij je uit hoe je dit het beste kunt aanpakken. Wat heb je ervoor nodig om een zelf een betonlook vloer te krijgen en welke stappen zijn nodig ?

Wat is Concreto Betonlookverf ?

Concreto betonlookverf is een prachtige decoratieve betonlookverf met een poedermatte uitstraling en  geschikt voor op muren, trappen, tafelbladen, vloeren, wanden in badkamers etc.  Als je onze handleiding volgt is het makkelijk en erg leuk om te doen! In de Concreto zit een kunsthars dispersie verwerkt.. Dit zorgt ervoor dat er een gemarmerd effect onstaan bij het drogingsproces. Hierdoor krijg je ook verschillende kleurnuances in je schilderwerk.  

Stap 1.Voorbereiding van je vloer

Zorg ervoor dat je VLOER  vrij is van vet, stof en eventuele lijmresten. Werk onregelmatigheden eerst bij. Reinig je vloer met vloeibare CIF of met Universol en een schuursponsje en neem daarna af met lauw water en een doek. Laat je vloer goed drogen voordat je de primer aanbrengt.

Stap 2. Breng de primer aan

Breng de Zinsser 1-2-3 Plus of de SPS Multi primer Plus als basis laag aan op je ondergrond.

Gebruik Zinsser primer of de SPS Multiprimer als basis laag op je vloer. Dit zorgt voor een zeer goede hechting met de Concreto betonlookverf. Je brengt de primer op met een vachtroller. Laat de primer laag goed drogen (minimaal 20 tot 24 uur). Deze droogtijd dien je aan te houden om ervoor te zorgen dat je uiteindelijke resultaat duurzaam wordt.

Stap 3. Aanbrengen van de Concreto Betonlookverf

Na het drogen van de primerlaag, breng je met een vachtroller de eerste basislaag Concreto aan. Laat dit vervolgens ongeveer 4- 6 uur drogen. Breng vervolgens de tweede decoratieve laag Concreto aan met een Venetiaanse spaan (een dunne spaan met ronde hoeken).  Neem een klein beetje Concreto verf op je spaan en breng dit aan op je vloer. Maak bijvoorbeeld halve cirkel bewegingen en smeer op deze manier je Concreto verf uit. Werk altijd in kleine gedeelten en gebruik niet teveel verf. Jij bepaald zelf welk ‘veeg’ motief je mooi vindt en creëert zo je eigen decoratieve ‘handtekening’. Na ca 6 tot 8 uur droogtijd kun je beginnen met de afwerking van je vloer.

Stap 4. Afwerking van de betonlookvloer

Omdat een vloer intensief wordt gebruikt, adviseren we de Roboton 2 componenten lak Mat. Dit beschermt je vloer optimaal tegen stoten ,  krassen en vocht. Breng de Roboton in dunne lagen aan met een fijne lakroller. Voor een groot vloeroppervlak is de 2 componentenlak Protecto van SPS ook zeer geschikt. Deze is verkrijgbaar in 2,5 liter.

 TIP: Lees onze handleiding voor het aanbrengen van de afwerklakken!

Belangrijke tips

  • Laat je Concreto betonlookverf eerst helemaal goed uitdrogen voordat je begint met het aflakken
  • Laat je primer laag goed drogen voordat je de Concreto betonlookverf gaat aanbrengen.
  • Op zeer gladde ondergronden zoals geglazuurde tegels of graniet adviseren we om de Zinsser 1-2-3 Plus Primer te gebruiken als hechtprimer.

 

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 223 reviews.