My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Voegen van tegels verven

Voegen van je tegels verven. Dat kan makkelijker en goedkoper dan je denkt. Nee… Géén Voegen stift of speciale dure voegenverf!

Hoe verf je voegen van tegels ?

Heb jij tegels waarvan je de voegen niet meer mooi vindt ? Zijn ze smerig geworden en krijg je ze niet meer schoon ? Wil je je voegen witter of juist donkerder hebben ? Of graag kiezen voor een contrasterende kleur ? Hiervoor heb je echt geen duur voeg ( kleur) middel nodig !

Geen duur voegverf middel nodig

 • Stel je hebt licht grijze voegen bij je antraciet kleurige tegels en je vindt de voegen te licht van kleur.
 • Of je voegen waren vroeger wit van kleur maar door de jaren heen zijn ze grauw geworden door het vuil.

Dan hebben wij voor jou de oplossing die je bovendien ook niet veel geld kost!

Voegen van tegels worden vuil van dweilen

Wist je dat je voegen van je tegels in  de loop der jaren juist vuil worden door het dweilen van je tegels. De tegels worden weliswaar schoon bij het dweilen terwijl viezigheid zich juist in de voegen ophoopt. Hierdoor verkleuren je voegen in de loop der tijd.

Voegen van tegels verven

Simpele oplossing voor het verven  van je voegen

Een heel simpele, goedkope en effectieve manier voor het verven en bijkleuren van je tegelvoegen is simpel : Krijtverf is namelijk een minerale verf met een kalk houdende eigenschap . Krijtverf dringt hierdoor diep in de poreuze structuur van de tegelvoegen en geeft niet af zodra het is opgedroogd. Krijtverf heeft een goed dekkende werking .

Voegen van tegels verven

Werkwijze voor het verven van voegen

Wat heb je nodig ?

 1. Reinig eerst je tegels en je voegen met vloeibare Cif en een schuurspons. Hardnekkig vuil verwijder je met een staalborsteltje
 2. Reinig daarna na, met een vochtige doek en laat je voegen en tegels goed drogen
 3. Plak onbehandelde of poreuze tegels daarna af met schilderstape
 4. Roer je krijtverf goed door
 5. Neem een ronde kwast en breng de krijtverf ( in de door jou gekozen kleur) aan.
 6. Laat de krijtverf op de voegen minimaal 1 uur drogen.
 7. Wrijf de overtollige verf daarna direct van je tegels af of verwijder de schilder tape direct na het schilderen van je voeg.

 

 

 

 

Voorkom vieze voegen met Wax

Als je je voegen weer lekker fris hebt in jouw favoriete kleur dan wil je niet dat ze snel weer vies worden. Daarvoor hebben we een heel mooi middel. Wist je dat wax vochtwerend is en vuilafstotend ? Daarom adviseren we om je voegen te voorzien van een laagje wax.

Hoe breng je wax aan op je tegel voegen ?

Vintage Paint- Wax- 300 ML- Grijs

 

Wax is een middel op natuurlijke basis en niet schadelijk voor jou, je kids en voor het oppervlak. Wax kun je in verschillende kleuren verkrijgen.

 

 • Heb je je tegelvoegen zwart gemaakt ? Dan adviseren we de Zwarte wax. Daarmee bestendig je de kleur en blijft je voeg veel langer beschermt tegen vuil en vocht !
 • Heb je grijze voegen ? Dan adviseren we de Grijze Wax. Daarmee bestendig je de kleur en blijft je voeg veel langer beschermt tegen vuil en vocht !
 • Heb je witte voegen ? Dan adviseren we de Witte Wax. Daarmee bestendig je de kleur en blijft je voeg veel langer beschermt tegen vuil en vocht !

Maar ga je niet voor kleur maar alleen voor de duurzaamheid van je voegen ? Neem dan de kleurloze ( Clear) Wax. Deze laat geen kleur na op je voeg maar wel zijn beschermende werking.

Werkwijze voor het aanbrengen van de wax

 1. Zorg dat je voegen vet en stof vrij zijn. Als je je voegen net hebt geschilderd dan zijn ze al voldoende schoon en vetvrij.
 2. Na het verven  van je voegen breng je met de kwast de wax aan op je voegen. Vermijd zoveel mogelijk dat de wax op je tegels komt, veeg de wax op de tegels direct weg met een schone doek.
 3. Laat de wax ongeveer 8 uur in je voegen trekken.
 4. Veeg daarna de overtollige wax weg en reinig je tegels.

Lees ook ons blog

Wax van Vintage Paint | Uitleg

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 219 reviews.