My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

DIY VERWEERDE MUUR MET EFFECTPAINT

DIY Verweerde muur met effectpaint

Zelf een verweerde muur met effectpaint (betonlookverf) in je badkamer realiseren? Dat kan met onze effectpaint(beton look verf) en krijtverfvan Vintage Paint. Wij laten je zien wat je nodig hebt en welke technieken er zijn gebruikt om uiteindelijk dit fantastische vintage resultaat te krijgen. Naast de juiste materialen heb je ook een beetje creativiteit en lef nodig om eens iets nieuws uit te proberen.

Creëer deze verweerde look met onze effectpaint!

 

Creëer zelf deze verweerde look op jouw muur!

Wil jij ook direct aan de slag als je dit ziet ? Wij zijn geïnspireerd geraakt door deze reportage uit het JDL Magazine ( tweede uitgave 2020) waarin Betina een badkamer omtovert tot een prachtige plek in Vintage stijl.

 

 

 

Stap 1 -Pleister de muren glad

Alle muren zijn eerst gepleisterd om de muur een egale basis te geven ( als jouw muren al glad/ egaal  zijn,  dan is dit niet noodzakelijk) . Daarna zijn ze 1 keer geverfd met Vintage Paint in de kleur “Warm cream”, gemengd met “Primer/sealer” om de muur vol te laten zuigen zonder dat er een structuur ontstaat.

Stap 2- Breng je basislaag aan met Warm Cream.

Betina gebruikte als primaire kleur voor de muren “Effect paint soft grey” met een beetje “Warm brown“, “Black velvet” en “Warm yellow” om meer effect te creëren. Alle verf is nat aangebracht met een roltechniek, waarbij de effect paint met een kwast wordt aangebracht en de kleuren, naar eigen inzicht, met een natuurlijke spons.

Gebruik een roller met middellang haar. Rol de verf kriskras uit en draai de roller na elke rol om. Voor wat “doorloop”-patina” spuit je met een bloemenspuit water op de verf en laat je de verf 5-10 min. uitlopen. Dep het water vervolgens met een pluisvrije doek van de muur. Ga door tot je het gewenste resultaat hebt. Als het te nat wordt, met teveel verf en water, laat je de muur eerst even drogen voordat je weer verder gaat.

Stap 3- Gebruik de kleuren zoals beschreven en wees creatief!

Laat de muur drogen tot de volgende dag en brengt evt. één of twee lagen “Ultra mat lak” ( Varnish) aan om de muur slijtvaster te maken. In een badkamer is het belangrijk dat de muren geen vocht of condens opzuigen. In een woonkamer is deze nabehandeling niet nodig.

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 176 reviews.