My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

BETONLOOK VERF; WAT IS HET & WAT KUN JE ERMEE DOEN?

Betonlook verf; wat is het & wat kun je ermee doen?

Betonlook verf ; wat is het en wat kun je ermee doen? 

Betonlook verf is een bijzonder soort  effectpaint en kent veel toepassingen. Je kunt op een relatief eenvoudige manier een heel andere uitstraling geven aan je inrichting.

De effectpaint is een dikke ‘kikkerdrilachtige’ emulsie. Met deze speciaal geproduceerde verf creëer je door middel van de kalkachtige sliertjes en vlokjes in de effectpaint, de speciale betonlook.   De verf is heel eenvoudig aan te brengen met een kwast of met behulp van een pleisterspaan.

Als basis gebruik je de primer

Primer heeft een ruwe structuur. Dat is nodig voor de hechting maar ook om je schilderwerk het uiterlijk van beton mee te geven. Je kunt de primer wel gladder schuren. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk als je een aanrechtblad wilt behandelen met een betonlook.  Door de primer te schuren wordt je oppervlak iets gladder. Maar een ruwe structuur is op een muur juist weer heel mooi en voor op een trap heel praktisch .

Voor de opbreng technieken: lees dit blog 

Verven-met-betonlook-verf-aanbrengen-betonlook-verf-diy-grijze-betonlook-verf
Muren

Wil je eens wat anders op je muur ? Dan is betonlook verf een perfecte keuze. In een handomdraai kun je zelf de betonlook creëren in de stijl die jij mooi vindt. Kies uit diverse kleuren effectpaint en om je keuze makkelijker te maken: Wij hebben in onze webshop All in one basisbetonlook pakketten. Zie bijvoorbeeld de variant in de kleur ‘Petrol Blue’

Betonlook-vensterbank-vensterbank-beton-vensterbank-betonlook-betonlook-verf-aanbrengen-voor-na

Vensterbanken van betonlook

Heb je saaie vensterbanken ? Geef ze een betonlook uitstraling!

Hoe doe je het ?

Zorg er altijd voor dat de ondergrond schoon is voordat je begint met schilderen. De ondergrond van bijvoorbeeld een vensterbank of een vloer kan van natuursteen, hout, fineer , MDF of kaal beton zijn. Reinig deze bij voorkeur met CIF zonder bleek erin. Daarna even afnemen met schoon water . Vervolgens breng je de primer in twee lagen op. Tussendoor laat je de primer  goed laten drogen. Na de laatste primerlaag,  breng je de effectpaint aan met een blokkwast die je eventueel na-strijkt met een spatel. Je kunt hierbij je eigen creativiteit gebruiken.

Afbeelding-400-400-alles-over-betonlook-betonlook-vloer

Een vloer in betonlook staat fantastisch!

Voor een vloer gebruik je dezelfde werkmethode. De technieken voor het opbrengen van de verf vind je hier

Maar ook je trap kun je makkelijk omtoveren in een industriële stoere trap. Wederom met dezelfde effectpaint en primer. Onze basispakketten zijn voldoende voor een trap.

Betonlook-verf-trap-4-kleuren-betonlook-verf-primer-betonlook-verf-aanbrengen

Trappen bewerkt met Effectpaint

In een paar uur tijd verander je het uiterlijk van je eigen interieur en het is nog leuk werk ook.

Bekijk ook deze instructievideo 

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 176 reviews.