My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

BETONLOOK VERF AANBRENGEN: 3 TECHNIEKEN

Betonlook verf aanbrengen: 3 technieken

Wist je wel dat er 3 verschillende technieken bestaan om betonlook verf aan te brengen op muren, vloeren, trappen, meubels en andere objecten? Ik leg je in deze blog uit hoe je dat doet en ook meteen hoe het eruit ziet.

Betonlook verf aanbrengen m.b.v. 3 technieken

Als je betonlook verf gaat gebruiken een betonlook effect, hebt je het volgende nodig om aan de slag te kunnen gaan:

In deze blog gaan we alléén uitleggen hoe je met behulp van diverse technieken een betonlook effect kunt creëren. De stap voor het aanbrengen van de betonlook verf, de primer gebruiken, bespreken we nu niet. Toch mag je deze stap absoluut niet vergeten als je aan de slag gaan met betonlook verf. Als je dan de primer lang genoeg hebt laten drogen, kun je aan de gang met de betonlook verf. De 3 technieken die je kunt gebruiken bij het verven zijn:

Ga voordat je een techniek kiest om zo te verven, eerst alle technieken testen op een plankjes / dik papier. Zo weet je hoe de technieken eruit komen te zien. Hang ze dan op en vergelijk ze dan van een afstandje.

Techniek 1. Kriskras verven

Bij deze techniek ga je gewoon kriskras met een kwast de verf aanbrengen op bijvoorbeeld muur, vloer of object. Je volgt  geen patroon, maar je bent kriskras aan het verven met kwast en spaan. Je brengt eerst met de kwast wat op de muur en vervolgens verdeel je dit kriskras over de vloer met een plamuurmes / plakspaan. Dit effect wordt het meest gebruikt, omdat dit effect het dichtst bij het ‘echte’ betoneffect ligt.

Voor grote objecten, lange muren en vloeren adviseren we deze techniek. Deze techniek is vrij druk en meer geschikte voor kleine objecten, wanden en vloeren.

Techniek 2. Geblokt verven

Je kunt een geblokt effect bereiken door te werken in blokken. Je brengt met de kwast betonlook verf aan, in de vorm van een blok. Deze smeer je uit met een plamuurmes / plakspaan, ook in blokvorm. De volgende blokken doe je precies zo. Je verft wel over een vorige blok heen, zo werkt je dus nat in nat. Bij dit effect krijg je een meer streperig effect. Dit effect is rustiger dan de kriskras-methode van hiervoor en hierdoor goed geschikt voor grote ruimtes.

Deze techniek is geschikt voor grote ruimtes en objecten, vanwege het meer rustige karakter die je met deze techniek creërt.

Techniek 3. Gewolkt verven

Je kunt een gewolkt effect bereiken door de betonlook verf met een kwast aan te brengen op het oppervlakte en deze uit te smeren met een plamuurmes / plakspaan. Dit kun je gewoon kriskras doen. Vervolgens gebruikt je een (natte) spons en ga je er dan met ronde bewegingen over de verf heen.

Vooral als je houdt van een romantisch industrieel interieur of een landelijk industrieel interieur, kun je deze techniek o.a. gebruiken.

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 176 reviews.