My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Stuc en Joint Finish – SPS

Artikelnummer: stuc en Joint finish Categorie:

Dé universele alleskunner op het gebied van vullen en gladzetten van diverse oppervlakken. STUC & JOINT FINISH is een gebruiksklare lichtgewicht voeg- en finishpleister. Zeer geschikt voor het vullen van naden (alle kantvormen) en gaten. Tevens geschikt voor het gladzetten / affilmen van grotere oppervlakken.

  • Lichtgewicht
  • Weinig krimp
  • Gemakkelijk verwerkbaar
Inhoud

, ,

Vanaf 14,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten

Beschrijving

Stuc & Joint Finish-SPS

Dé universele alleskunner op het gebied van vullen en gladzetten van diverse oppervlakken. STUC & JOINT FINISH is een gebruiksklare lichtgewicht voeg- en finishpleister. Zeer geschikt voor het vullen van naden (alle kantvormen) en gaten. Tevens geschikt voor het gladzetten / affilmen van grotere oppervlakken.

  • Lichtgewicht
  • Weinig krimp
  • Gemakkelijk verwerkbaar

Omschrijving: Lichtgewicht, gebruiksklare, kalkvrije, voeg- en finishpleister op basis van kunstharsdispersie. Voor het vullen van naden van gipsplaten. Ook zeer geschikt voor het behang- en muurverfklaar maken van grotere oppervlakken. Weinig krimp, zeer goed hechting en met een hoog standvermogen. Voor binnen.

Toepassing: SPS STUC & JOINT FINISH wordt gebruikt als vulmiddel voor onder andere naden van gipsplaten, maar ook voor het affilmen en gladmaken van oppervlakken. Geschikte ondergronden zijn bijvoorbeeld: (AK-)gipsplaten, wanden en plafonds van beton, cement- en pleisterwerk of verflagen, fijn schuurwerk, glasweefselbehang etc. Eigenschappen: – Weinig krimp – Uitmuntende hechting, ook op oude verflagen – Zeer eenvoudig verwerkbaar –

Uit te smeren 2 tot 0 mm – Laag materiaalverbruik

Kleur: Wit.

Verwerking: Goed roeren voor gebruik met een spindel op lage toeren. Niet verdunnen. Voor het vullen van naden zijn meerdere mogelijkheden: 1. Voorafgaand de naden voorzien van gaasband. Vervolgens de naden dichtzetten waarbij Stuc-& Joint Finish goed door het gaasband moet worden gedrukt. Na droging wordt de tweede laag aangebracht om de ontstane verdieping geheel glad te finishen. 2. De naden dichtzetten met SPS STUC & JOINT FINISH, vervolgens papierband inbedden in de nog natte pleister. Daarna affilmen. Na droging finishen met een laag SPS STUC & JOINT FINISH met een overlap van ca. 5 cm. Daarna gladstrijken met een spackmes.

Afwerking: Voor het aanbrengen van de afwerklaag (muurverf, behang, etc.) eventuele oneffenheden verwijderen, schuren, stofvrij maken. Vervolgens voorbehandelen met SPS FIX-PRIMER.

Verbruik: Ca 1,2 kg/m2 bij 1 mm laagdikte. Het opgegeven rendement is theoretisch. Het werkelijke verbruik is afhankelijk van de toepassing, aard en de structuur van de ondergrond en de verwerkingsmethode.

Droogtijd bij 23°C. en rel. vochtigheid 65%: Overschilderen/ pleisteren na ca. 24 uur. Variaties in laagdikte, temperatuur, luchtvochtigheid enz. beïnvloeden de droogtijd.

SYSTEMEN

Algemeen: De ondergrond dient draagkrachtig, volledig afgebonden, schoon, droog, stof- en vetvrij te zijn. Scheuren en barsten repareren. Loszittende en onstabiele lagen verwijderen en/of herstellen. Nieuwe onbehandelde ondergronden – Licht zuigende ondergrond voorbehandelen met SPS UNITEX-PRIMER. – Poederende ondergronden grondig reinigen. – Sterk poederende ondergronden na reinigen voorbehandelen met SPS FIX-PRIMER. Bestaande, niet draagkrachtige ondergronden – Loszittende lagen grondig verwijderen. – Poederende lagen grondig afwassen en laten drogen. – Eventuele reparaties uitvoeren. Verontreinigingen door nicotine, vocht, roest of roet – Grondig reinigen. – Oppervlak/ verontreiniging behandelen met SPS ISO-PRIMER. Bovenstaande systemen gelden als algemene beschrijving voor de meest voorkomende ondergronden. Voor specifieke toepassingen en/of uitgebreid advies kunt u contact opnemen met SPS bv.