My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Milk Paint by Fusion – Wisteria Row

Artikelnummer: Milk Paint by Fusion - Wisteria Row Categorieën: , Tags: , , , , ,

Milk Paint by Fusion – Wisteria Row is een uniek product. Milkpaint bestaat uit pigmenten en bindmiddelen in poedervorm. Het wordt Milkpaint genoemd omdat het een fluweel, kalkmatte uitstraling geeft. De Milkpaint by Fusion Mineral Paint heeft uitzonderlijke kleuren samengesteld en zijn bij ons verkrijgbaar in zakken van 330 gram en 50 gram.

Milkpaint is een poeder met kleurpigmenten dat je oplost in schoon water. Het mengsel van water en de poeder moet je heel goed door elkaar roeren zodat alle pigmenten en bindmiddelen goed worden opgelost in het water . Ook tijdens het schilderen moet je af en toe het mengsel blijven doorroeren want de kalkdeeltjes zakken naar beneden. Dit mengsel noemen we dan de Milkpaint. Met de Milkpaint kun je bijna alle oppervlakken schilderen. Het droogt bijzonder snel doordat het water snel verdampt tijdens het schilderen. De pigmenten en de bindmiddelen doen daarna het werk. Deze geven je ondergrond een prachtige matte, kalkachtige en beetje een shabby uitstraling. Milkpaint werk het beste op absorberende en enigszins poreuze ondergronden zoals beton, steen, gips,  (onbehandeld) hout , beschadigd en kaal geworden hout.

Lees hier ons blog over Milk Paint by Fusion

Inhoud

,

Verf kleur

Vanaf 7,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten

Koop deze samen

Milk Paint by Fusion - Wisteria Row + https://mycolorfulinterior.nl/webshop/voor-en-nabehandeling/varnish-en-lakken/fusion-mineral-p…-coat-mat-500-ml/
Prijs voor beide: Oorspronkelijke prijs was: €58,00.Huidige prijs is: €52,20. Bespaar 5,80

Beschrijving

Milk Paint by Fusion – Wisteria Row

Milk Paint by Fusion – Wisteria Row- is een uniek product. Milkpaint bestaat uit pigmenten en bindmiddelen in poedervorm. Het wordt Milkpaint genoemd omdat het een fluweel, kalkmatte uitstraling geeft. Milkpaint by Fusion Mineral Paint heeft uitzonderlijke kleuren samengesteld en deze zijn allemaal bij ons verkrijgbaar in zakken van 330 gram en 50 gram.

Hoe werkt Milk Paint ?

Milkpaint is een poeder met kleurpigmenten dat je oplost in schoon water. Het mengsel van water en de poeder moet je heel goed door elkaar roeren zodat alle pigmenten en bindmiddelen goed worden opgelost in het water . Ook tijdens het schilderen moet je af en toe het mengsel blijven doorroeren want de kalkdeeltjes zakken naar beneden. Dit mengsel noemen we dan de Milkpaint. Met de Milkpaint kun je bijna alle oppervlakken schilderen. Het droogt bijzonder snel doordat het water snel verdampt tijdens het schilderen. De pigmenten en de bindmiddelen doen daarna het werk. Deze geven je ondergrond een prachtige matte, kalkachtige en beetje een shabby uitstraling. Milkpaint werkt het beste op absorberende en enigszins poreuze ondergronden zoals beton, steen, gips,  (onbehandeld) hout , beschadigd en kaal geworden hout.

Wil je toch graag op gladdere ondergronden gaan schilderen met MilkPaint ? Gebruik dan even de speciale primer.

Is Milk Paint veilig in gebruik ?

Milkpaint is in principe veilig mits je je aan een aantal voorschriften houdt. Het is niet belastend voor het milieu maar tijdens het mixen moet je er wel voor zorgen dat je de poeder niet inademt. Het is niet geschikt voor gebruik door kinderen . Zorg ervoor dat je geen poeder in je kleding krijgt want dit geeft vlekken. Vermeng de Milk Paint nooit met andere chemicaliën. Milk Paint of caseïneverf is een authentieke en 100% natuurlijke verf, al duizenden jaren oud. Ze werd reeds gebruikt in Egyptische piramides en in grotschilderingen. Milk Paint bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten: melkeiwit (caseïne), kalk, klei en natuurlijke pigmenten. De verf bevat geen oplosmiddelen of bewaarmiddelen en is geurvrij.

Hoe ziet Milk Paint eruit ?

Aan de poeders zelf kun je bijna geen kleuren onderscheiden.  De kleur van je Milkpaint wordt pas zichtbaar nadat je het goed met water hebt vermengt. Als je de Milkpaint hebt opgebracht,  wacht je tot het droog is. Na ongeveer 30 minuten kun je zien hoe de kleur en structuur wordt. Milkpaint geeft geen strak dekkende kleur maar de kleur zal een levendige mix zijn van lichte en donkere shades.

Milk Paint by Fusion – Wisteria Row

Milk Paint by Fusion – Wisteria Row is een pastel Paarse kleur.

Je kunt je geschilderde oppervlak ( bijvoorbeeld een meubelstuk) het beste beschermen met de matte aflak ( ook wel Varnish genoemd) Tough coat van Fusion . Kies bij de Milkpaint voor de matte Toughcoat.

Lees hier ons blog over Milk Paint by Fusion

Gerelateerde producten