My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

UITLEG BETONLOOKVERF VAN CONCRETO  OP  VLOEREN

Concreto is een prachtige decoratieve betonlookverf met een poedermatte uitstraling en zeer geschikt voor op muren, trappen, tafelbladen, vloeren, badkamers etc.  Als je onze handleiding volgt is het makkelijk en erg leuk om te doen!

1.Voorbereiding

Zorg ervoor dat je VLOER  vrij is van vet, stof en eventuele lijmresten. Werk onregelmatigheden eerst bij. Reinig je vloer met vloeibare CIF en een schuursponsje en neem daarna af met lauw water en een doek. Laat je vloer goed drogen voordat je de primer aanbrengt.

2. SPS Multiprimer Plus – als basis laag aanbrengen

Gebruik SPS Multi primer als basis laag op je vloer. Dit zorgt voor een zeer goede hechting met de Concreto betonlookverf. Je brengt de primer op met een vachtroller. Laat de primer laag goed drogen. Deze droogtijd dien je aan te houden om ervoor te zorgen dat je uiteindelijke resultaat duurzaam wordt.

SPS primer Plus is verkrijgbaar in 1 of 2,5 ltr . De kleur van deze primer is wit.  Je vloer moet door de primer dekkend zijn. Indien de eerste laag onvoldoende dekt, breng dan nog een tweede laag  Primer aan.

3. Aanbrengen van Concreto Betonlookverf

Na het drogen van de primerlaag, breng je met een vachtroller en kwast de eerste basislaag Concreto aan. Laat dit vervolgens ongeveer 4- 6 uur drogen. Breng vervolgens de tweede decoratieve laag Concreto aan met een Venetiaanse spaan (een dunne spaan met ronde hoeken).  Neem een klein beetje Concreto verf op je spaan en breng dit aan op je vloer. Maak bijvoorbeeld halve cirkel bewegingen en smeer op deze manier je Concreto verf uit. Werk altijd in kleine gedeelten en gebruik niet teveel verf. Jij bepaald zelf welk ‘veeg’ motief je mooi vindt en creëert zo je eigen decoratieve ‘handtekening’. Na ca 6 tot 8 uur droogtijd kun je beginnen met de eindafwerking van je vloer.

4. Afwerking van de vloer

Omdat een vloer intensief wordt gebruikt, adviseren we de Roboton 2 componenten lak Mat of de SPS 2 K Lak ( deze is ook verkrijgbaar in 2,5 ltr) Dit beschermt je vloer optimaal tegen stoten ,  krassen en vocht. Breng aflak altijd in dunne lagen aan.

TIP: Lees onze handleiding voor het aanbrengen van de afwerklakken!

Belangrijke tips

  • Laat je Concreto betonlookverf eerst helemaal goed uitdrogen voordat je begint met het aflakken
  • Laat je primer laag goed drogen voordat je de Concreto betonlookverf gaat aanbrengen.
  • Op zeer gladde ondergronden adviseren we de Zinsser Primer te gebruiken als hechtprimer.
Na het gebruik van al je materialen reinig je deze met een sopje en lauw water en maak je gereedschappen goed schoon. Zo kun je er langer plezier van hebben!

Als je nog vragen hebt, mail ons op :

info@mycolorfulinterior.nl 

 

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 171 reviews.