My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

WAX STAPPENPLAN

Wax stappenplan

Stappenplan patineren met wax

Wax is een natuur product en gemaakt van bijenwas. Het is niet schadelijk in gebruik en het is een product dat veel toepassingen kent. We hebben wax in een neutrale kleur ( de clearwax) die bescherming biedt aan je geschilderde meubelstukken. Maar wil je echter meer effecten creëren ? Dan gebruik je de gekleurde waxen.  Wax is een dankbaar product en makkelijk te verwerken. Je hoeft geen expert te zijn om ermee te werken. Gebruik een de bronskleurige was om je geschilderde kast ( met krijtverf) een bijzondere uitstraling mee te geven. Wax kun je namelijk in de houtnerf poetsen, wat een nostalgisch effect geeft. Maar dit kun je ook met zwarte of bruine wax bereiken.  Het is eigenlijk jammer dat wax niet veel wordt gebruikt.

Ook op onbehandeld hout is een gekleurde Wax namelijk een goede vervanger voor bijvoorbeeld een beits.

Bekijk ons assortiment waxen hier

Hoe werk je met Wax ?  Je kunt de wax gewoon aanbrengen met een sponsje, zachte ( niet pluizige) doek of met een speciale waxkwast.

  1. Breng de wax aan met een kwast of zachte doek ( patineren)
  2. Laat de wax intrekken in de verflaag en laat deze 8 uur drogen
  3. Breng eventueel nog een laag wax aan met een kwast of zachte doek
  4. Laat de wax 8 uur drogen
  5. Voor een mat effect: verwijder de overtollige wax voorzichtig.
  6. Wil je meer glans, dan wrijf je door met een zachte doek tot het glanst.

wax aanbrengen op krijtverf-krijtverf lakken-matte lak over krijtverf-krijtverf aflakken-krijtverf afwerken-krijtverf beschermlaag-krijtverf beschermen-wax gebruiken-krijtverf wax-wax krijtverf-wax aanbrengen-wax aanbrengen op krijtverf-krijtverf en wax-wax over krijtverf-wax voor krijtverf wax aanbrengen op krijtverf-krijtverf lakken-matte lak over krijtverf-krijtverf aflakken-krijtverf afwerken-krijtverf beschermlaag-krijtverf beschermen-wax gebruiken-krijtverf wax-wax krijtverf-wax aanbrengen-wax aanbrengen op krijtverf-krijtverf en wax-wax over krijtverf-wax voor krijtverf wax aanbrengen op krijtverf-krijtverf lakken-matte lak over krijtverf-krijtverf aflakken-krijtverf afwerken-krijtverf beschermlaag-krijtverf beschermen-wax gebruiken-krijtverf wax-wax krijtverf-wax aanbrengen-wax aanbrengen op krijtverf-krijtverf en wax-wax over krijtverf-wax voor krijtverf wax aanbrengen op krijtverf-krijtverf lakken-matte lak over krijtverf-krijtverf aflakken-krijtverf afwerken-krijtverf beschermlaag-krijtverf beschermen-wax gebruiken-krijtverf wax-wax krijtverf-wax aanbrengen-wax aanbrengen op krijtverf-krijtverf en wax-wax over krijtverf-wax voor krijtverf wax aanbrengen op krijtverf-krijtverf lakken-matte lak over krijtverf-krijtverf aflakken-krijtverf afwerken-krijtverf beschermlaag-krijtverf beschermen-wax gebruiken-krijtverf wax-wax krijtverf-wax aanbrengen-wax aanbrengen op krijtverf-krijtverf en wax-wax over krijtverf-wax voor krijtverf

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 176 reviews.