My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Siliconen gietmallen van Redesign

Siliconen gietmallen van het merk Redesign worden ook wel decormoulds genoemd. Dit is de Engelse benaming voor decoratie mal. Voor het gemak noemen wij ze siliconen gietmal. Ze zijn van het merk Redesign with Prima, de  marktleider in hobby en creatieve artikelen.

De siliconen gietmallen van Redesign zijn uitermate geschikt voor het maken van allerlei soorten afgietsels. Alle afbeeldingen van de siliconen mallen van Redesign zijn zeer gedetailleerd waardoor je unieke afbeeldingen krijgt. De mallen zijn gemaakt van soepel siliconen rubber en daardoor telkens weer opnieuw te gebruiken.

Wat kun je maken met de siliconen gietmallen van Redesign

Met je siliconen gietmal maak je in feite 3 D afgietsels. Doordat deze gietsels hard worden zoals bijvoorbeeld klei of epoxyhars , kun je ze verlijmen op een voorwerp zoals op een meubelstuk. Hierdoor krijgt je basis meubelstuk veel meer dimensie en diepte.  Bovendien zijn de afgietsels over schilderbaar nadat ze zijn uitgehard. Hierdoor kun je ze mee schilderen met je voorwerp.

Siliconen gietmallen van Redesign zijn hittebestendig tot 500 graden. Hierdoor zijn de mogelijkheden  heel divers. De mallen zijn zowel hitte als koude bestendig. Ze zijn bovendien food save zodat je ze ook kunt gebruiken voor het gieten van chocolade of vloeibare suiker. De mal kan een hitte van 500 graden Celsius verdragen. Dus zijn ze ook bruikbaar voor ceramische of voor zelfdrogende klei.

Zeep maken met de gietmallen van Redesign

Ook voor het maken van prachtige zeep afbeeldingen kun je de gietmallen van Redesign heel goed gebruiken. De mallen zijn flexibel doordat ze van siliconen rubber zijn gemaakt. Daardoor laat het makkelijk los van je gietproduct.

Met welk materiaal kan ik afgietsels maken

We geven je graag inspiratie over wat je allemaal met de siliconen mallen kunt maken. Gebruik bijvoorbeeld een zelfdrogende klei om vormen te maken die je kunt aanbrengen op bijvoorbeeld een meubelstuk. De afbeelding van klei die je met je mal hebt gemaakt is over schilderbaar . Hierdoor geef je een heel nieuwe dimensie aan je meubel. Met epoxy giethars kun je makkelijk je mal volgieten en na uitharding kun je je 3 D afbeelding verwijderen uit de mal. Maar denk ook aan vloeibare chocolade waarmee je prachtig gedecoreerde taarten kunt maken bijvoorbeeld.

De siliconen gietmallen van Redesign zijn per stuk te koop en in onze webshop hebben we bijna het hele assortiment van  de Redesign Decormoulds.

Bekijk hier een demonstratiefilmpje van het gieten van epoxy in de siliconenmal

Siliconen mallen met een bloem motief

Bell Orchids 

Botanical Blossoms

Cherry Blossoms

Delicate Flora

Etruscan Rose

Forest Flora

Forest Treasures

Fragrant Roses

Grandeur flora

In Bloom

In the Garden

Leafy Blossoms

Lily flowers

Monstera

Perfect Poinsettia

 

 

Klik hier om alle gietmallen te bekijken

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 176 reviews.