My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Painting the Past | Beste krijtverf 

Painting the Past is de beste krijtverf voor meubels en muren en is een zeer hoogwaardige minerale verf.

Hoogwaardige kleurpigmenten van Painting the Past

De krijtverf heeft rijke formules in haar producten met hoogwaardige kleurpigmenten en er zit veel krijt in de verf verwerkt. Daarom heeft deze bijzondere krijtverf zijn fijne structuur en mooie ingetogen maar vooral rijke kleuren. Het kleurenpalet van Painting the Past is gebaseerd op de kleuren van vroeger, uit lang vervlogen tijden. Maar de nieuwste kleurkaart laat zeker ook modieuze trendkleuren zien.

Schilderen met krijtverf 

Ontvet vooral altijd je ondergrond voordat je begint met verven. Welke verf je ook gaat aanbrengen… een vieze of vette ondergrond is echt een no-go.  En ontvetten kan al heel gemakkelijk bij krijtverf van Painting the Past.

Onze TIP

Neem een beetje vloeibare CIF en een schuursponsje en polijst daarmee het meubelstuk dat je wilt gaat schilderen. Een muur kun je gemakkelijk eerst even afnemen met een vochtige doek en lauw water . Laat het daarna goed drogen en maak het eventueel nog stofvrij.

Gebruik een Kwast of verfroller 

Gebruik bij het schilderen altijd een kwalitatief goede kwast, eentje die vooral niet haart. Spoel je kwast van tevoren eerst even uit met lauw water en droog hem daarna  zachtjes af met een zachte doek. Haal de kwastharen daarna even langs een schuurpapiertje om eventueel loszittende haren eruit te krijgen.  Het schilderen kan beginnen. Je zult al snel merken dat de Painting the Past verf , heel zuinig is in het gebruik  en heel gemakkelijk uitsmeert. Het laat geen streperig effect achter zoals veel goedkopere krijtverven dit soms wel doen.

Een muur kun je ook gemakkelijk schilderen met een blokkwast of een vachtroller. Gebruik dan ook een vachtroller van goede kwaliteit en vooral één die geen pluizen in je schilderwerk achterlaat.

Tip bij het schilderen met Painting the Past verf Spoel een kwast en een vachtroller van tevoren even uit onder de kraan voordat je aan je schilderwerk begint ? Dan haal je loszittende haren en pluizen er grotendeels al uit.

Een eerste basislaag aanbrengen

Schilder je een meubelstuk, kozijn, deur of iets anders  ? Breng dan een eerste dunne laag verf aan. Maak je nog geen zorgen over de dekking. Je basis laag geeft de hechting.  Als je eerste laag heel goed droog is, breng dan een tweede laag aan . Nu zal je zien dat de dekking volledig is en de kleur die je gekozen hebt, optimaal is.

 Soorten Painting the Past verf

Er zijn verschillende soorten Painting the Past verf . We leggen je uit wat de verschillen zijn en wanneer, waarvoor  je welk soort verf , het beste kunt gebruiken.

Matt Emulsion 

Deze matte Painting the Past krijtverf is bedoeld voor muren , plafonds . De Matt Emulsion is verkrijgbaar in 2,5 liters . De Matt Emulsion heeft een veloursachtige en poedermatte uitstraling. De kleuren zijn gebaseerd op de oude Engelse landhuis kleurtradities. Je kunt het aanbrengen met blokkwast of een vachtroller. Breng je Matt Emulsion in 2 dunne lagen op voor het mooiste resultaat. Painting the Past laat geen strepen na bij het schilderen. Bovendien is het niet schadelijk voor de gezondheid omdat het duurzaam geproduceerd wordt.  Lees hier de complete uitleg voor het schilderen met de Matt Emulsion.

Eggshell krijtlak 

Eggshell kan op muren en op meubels, kozijnen, deuren etc. Er zit al een afwerklaag in en dit geeft een subtiele zijdeglans maar wel  met het behoud en uitstraling van krijtverf. Het heeft bovendien een sterke formule die niet snel beschadigingen geeft . Je brengt de Eggshell aan met een kwast of roller. Wij vinden het authentieke effect mooier en daarom gebruiken wij zelf graag een kwast of blokkwast. Maar dat is natuurlijk helemaal een persoonlijke keuze.  De Eggshell is verkrijgbaar in 750 Ml blikken.Lees hier de complete uitleg over het schilderen met de Eggshell krijtlak.

Matt krijtlak 

Deze krijtverf kun je uitstekend op meubels gebruiken. Het geeft een poedermatte uitstraling. Advies is wel om deze verf af te werken met een wax zodat de krijtverf een beschermlaag heeft. De Matt is verkrijgbaar in blikken van 750 ml . Lees hier de complete uitleg  over het schilderen met de Matt krijtlak. 

Outdoor verf van Painting the Past 

De outdoor verf lijn van Painting the Past is echt uniek te noemen. Zeer geschikt voor buiten en ook zeer duurzaam. Het heeft een semi satin uitstraling en is in 12 unieke kleuren verkrijgbaar. Van Olive tot Eucalyptus. De kleuren zijn gebaseerd op koele Scandinavian kleuren. Koele tonen die passen in de hedendaagse trend.  Outdoor van Painting the past heeft een hoge dekkracht en kan op bijna alle ondergronden worden aangebracht. Ook hier geldt weer dat je je ondergrond wel eerst ontvet en stofvrij maakt. Wij hebben er onze caravan en chalet mee geschilderd. Lees hier de complete uitleg over het schilderen met de Outdoor verf.

Rustic@ 

Deze kalk achtige verf geeft een verweerd , ietwat streperig effect waardoor verschillende kleurschakeringen  ontstaan. De Rustic@Past heel goed bij het nieuwe Stoer en Sober wonen. Lees hier de complete uitleg over het schilderen met de Rustic@ krijtverf.

Kleuren van Painting the Past

Er zijn meer dan  100 prachtige,  unieke en rijke kleuren. Deze zijn onderverdeeld in de volgende kleurgroepen. Klik op de kleurgroepen om de kleurkaarten te bekijken.

Traditionals
New Neutrals
Softloft
Shabby Chique
Pastel Poetry
Seasonalities
New Classics
Rustic@
Outdoor verf 

Alle kleuren van Painting the Past zijn verkrijgbaar in onze webshop

Painting the Past – Blauwe Kleuren 

Painting the past – Groene Kleuren

Painting the Past – Wit & Beige Kleuren

Painting the Past – Bruine kleuren

Painting the Past – Zwarte Kleuren

Painting the Past – Rode Kleuren

Painting the Past – Grijze Kleuren

Painting the Past – Roze en Paarse Kleuren

Painting the Past – Oranje Kleuren 

Waxen van Painting the Past

De waxen van Painting the Past zijn rijk in kleuren en structuur. De hoogwaardige natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas beschermen je hout of je matte krijtverf en geven een extra kleurdimensie . Wax kan bijzonder goed worden aangebracht op onbehandeld hout of over je  Matte krijtverf . Zo kun je bijvoorbeeld een extra vergrijsd of antiek effect aanbrengen op je muur of meubel.

Kenmerken van Wax  

  • Zeer gemakkelijk aan te brengen
  • Fijn in onderhoud
  • Naar authentiek recept
  • Voor op onbehandeld hout
  • Kan ook over ‘matte’ krijtverf
  • Snelle droging

Lees hier de complete uitleg voor het gebruik van de Wax.

 

Krijtverf kopen | Alles over krijtverf

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 219 reviews.