My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Kleur van de maand Twilight Geranium

Iedere maand presenteren we een bijzondere kleur uit onze collectie.
Voor de maand Juli hebben we de kleur  Twilight Geranium uitgekozen.

Twilight Geranium van Fusion Mineral Paint is een prachtige warme kleur met een diepe paarse toon .

Een kleur die misschien niet voor de hand ligt om een meubelstuk mee te schilderen.

Maar toch dagen we je uit !

 

Hoe schilder je een meubelstuk met onze krijtverf ?

 

Stap 1

Reinig je meubelstuk met CIF zonder bleek en een gewoon schuursponsje. Dat is verreweg de beste en meest veilige manier om je ondergrond mee te reinigen. Gebruik absoluut geen middelen waar weekmakers inzitten. Je moet daarbij denken aan  Dasty, St Marc, ammoniak of iets dergelijks . Weekmakers zijn milieubelastend en bovendien tast het  de (minerale) krijtverf en acryl verven aan. Om die reden raden wij dit altijd af. Na het reinigen met CIF kun je je meubelstuk eventueel nog licht opschuren met een fijne korrel schuurpapier ( 120/180). Maak de ondergrond daarna schoon met lauw water en een doekje en maak het oppervlak goed droog.

 

Stap 2

Gebruik een goede kwast met fijne haarstructuur. Met een fijne haarstructuur voorkom je namelijk streperig schilderwerk en vloeit je verf mooi egaal dicht. Schilder niet te dik om te voorkomen dat je verf gaat druipen of zakken. Indien nodig , schilder je nog een tweede dunne laag . In dat geval moet je er wel voor zorgen dat je eerste laag helemaal goed droog is.

Stap 3

Minerale krijtverf kun je het beste afwerken met een wax . Je kunt kiezen uit clearwax, dus een kleurloze wax of voor een wax met een kleurtje of een metallic glans. Dat laatste gebruik je om speciale effecten aan te brengen op je meubelstuk. Na droging breng je de wax op met een zacht kwast en wrijf het na met een zachte pluisvrije doek.

Onze Fusion Paint is gebruiksvriendelijk en niet milieubelastend. Het is veilig in gebruik en daardoor geschikt voor gebruik in kinder- en babykamers.

Je kunt Fusion Paint zowel binnen als buiten toepassen.

 

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 221 reviews.