My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

HOUTEN MEUBELS WAXEN – HOE DOE JE DAT ?

Houten meubels waxen – hoe doe je dat ?

In dit blog laten we je zien wat het gebruik van eenvoudige gekleurde WAX met hout kan doen en welke effecten je hiermee kunt bereiken. Om te beginnen is het prettig om te weten dat Wax  een natuurlijk materiaal is en vrij van schadelijke stoffen voor mens en dier. Het is namelijk gemaakt van natuurlijke Carnauba bijenwas.

Aan onze kleurwax zijn kleurpigmenten toegevoegd,  waardoor je bij het aanbrengen , verschillende effecten kunt creëren. De kleurpigmenten uit de Wax zullen namelijk in de houtnerven meer kleur achter laten dan op de gladde delen  van je meubel. Juist hierdoor kun je een verweerde , meer antieke look maken.

Hieronder leggen we je uit hoe je de Wax verwerkt.

Stap 1 -Zorg dat je ondergrond vrij is van oude verf- en laklagen. Maak de ondergrond stof en vetvrij. De planken in dit voorbeeld worden behandeld met 2 kleuren Wax,  namelijk de bruine en zwarte Vintage Paint (Antique) WaX, die met een kwast worden aangebracht.

Stap 2 – Als je je houten meubel helemaal in de wax hebt gezet ( in dit geval met twee kleuren wax) Laat je het minimaal 8 uur drogen .

Stap 3– Wrijf daarna de overtollige wax eraf met een pluisvrije doek.

Stap 4 – Om het goed waterafstotend te maken ( in dit geval is het een badkamermeubel) kun je nog een beschermlaagje met Clear Wax aanbrengen. ( ongekleurde wax) .

 

 

 

 

 

 

 

Dit voorbeeld van het badkamermeubel is afkomstig uit het JDL Magazine / tweede uitgave 2020. 

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 176 reviews.