My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

DE METALEN INDUSTRIËLE LOCKERKAST IN JE INTERIEUR

De metalen industriële lockerkast

Een kast; iedereen heeft er wel één in de woonkamer staan. Een kast is een zeer belangrijk en ook bepalend meubelstuk voor jouw industriële interieur. Een kast is een object wat lang in je interieur blijft staan en daarom is het verstandig om bij het uitzoeken van een stoere industriële kast, hier veel tijd in te steken. Tevens staat de kast meestal op een prominente plaats, waardoor deze vaak in beeld is. Hierdoor is het extra belangrijk om een kast te kiezen die je erg mooi vindt.

Industriële meubels

Als je een interieur graag een industrieel karakter wilt geven, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om één of meerdere industriële meubels in jouw interieur te plaatsen. Maar wat is nu een typisch een industrieel meubel? Een industrieel meubel kun je herkennen aan één van de twee volgende kenmerken:

  • Het meubel is gemaakt van metaal, staal, hout en is oud. Het heeft een doorleeft en vintage uiterlijk.
  • Het meubel is gemaakt van metaal, staal of oud/verweerd (uitziend) hout. Deze meubels hebben een industriële look, maar zijn nieuw en dus niet oud.

Metalen kast

Als je een kast gaat kopen met een industriële look of als je juist een industriële kast koopt, kun je op zoek gaan naar metalen of stalen kast. Deze kasten zijn zeer robuust en zijn bepalend voor je interieur. Het voordeel van een metalen kast, is dat deze wel tegen een stootje kan en zeer duurzaam is. Tevens is het mooi als de kast meerdere krassen krijgt en dus een doorleefder karakter! Hierdoor wordt de kast unieker, mooier en meer industrieel.

Metalen kasten zijn echte industriële eye-catchers en geven een industrieel interieur een stoere look. Maar welke varianten metalen / stalen kasten zijn er allemaal? Je hebt namelijk diverse:

  • Metalen/stalen vitrinekast
  • Metalen/stalen boekenkast

Vandaag geven we aandacht aan een industriële kast die je in veel interieurs met industrieel karakter tegen komt. Het is de lockerkast! De lockerkast is gemaakt van staal of metaal en is zeer veelzijdig in gebruik. Je kunt hem gebruiken in de woonkamer, maar ook in de gang of juist slaapkamer als kledingkast.

De oorspring van de lockerkast is terug te vinden in Amerikaanse highschools. De locker werd en wordt daar veel gebruikt als kluisje  en opbergkastje van de leerlingen. Ook in Nederland vind je de lockerkast terug. In scholen, maar ook in sportscholen, zwembaden en bedrijven.

Zwarte metalen lockerkast

Er zijn diverse kleuren lockers; van zwart of wit tot aan groen of juist knallend geel! Je kunt een nieuwe lockerkast kopen, maar je kan ook een oude lockerkast kopen en deze eventueel opknappen

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 171 reviews.