My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Concreto betonlook verf

Handleiding van de primers 

Deze handleiding is een hulpmiddel dat je helpt om de primers voor je Concreto Betonlookverf op de juiste manier te verwerken. De door jouw gebruikte primer staat hieronder in de beschrijving. We hebben verschillende primers die geschikt zijn voor jouw project!

Primo Primer van Stucco d’Or (ca. 12 m2 per liter)

De Primo primer bestel je op kleur gemengd.  De Primo primer is geschikt voor cement en pleisterwerk, beton, baksteen, gipsplaat en op bestaande muurverflagen. Het wordt op muren en plafonds toegepast.

1.Maak je ondergrond vet- en stofvrij. Verwijder eventuele papier- en lijmresten van behang en repareer eventuele beschadigingen. Ernstig vervuilde ondergronden reinig je veilig met de Universol reiniger (zie onze webshops).  Sterk zuigende muren kun je eventueel voorbehandelen met een voorstrijk.  Bij ernstig vervuilde muren of bij vervuilde plekken isoleer je deze eerst met een laag Multiprimer Plus.  Let op: Primo primer hecht niet op siliconen (kit).

 1. Breng de eerste laag Primo primer aan op je gereinigde en droge muur met een vachtroller of met een blokkwast. Laat dit ca 6 uur drogen. Afhankelijk van de luchtvochtigheid en de omgevingstemperatuur kan de droogtijd ook langer zijn. Houd hier dus wel rekening mee. Verwarmen en ventileren van de ruimte helpt het drogingsproces.
 2. Na droging adviseren wij om een tweede laag Primo primer aan te brengen voor een goede dekkende basis.
 3. Ga vervolgens verder met het verwerken van je Concreto betonlook verf.

SPS Multi-Primer Plus (ca. 12 m2 per liter)

De Multi-primer Plus is geschikt als dek- en hechtingslaag voor ondergronden van hout, kunststof, PVC, Nonferro materiaal ( zoals aluminium en zink), pleisterwerk en MDF.

We adviseren deze primer voor op vloeren ,  trappen en meubels. Het isoleert vlekken en geeft een sterke hechting. Het heeft per laag,  een gemiddelde droogtijd nodig van ca 6 uur. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid kan de droogtijd langer zijn (zie info hierboven).

 1. Voorbereiding; Schuur je ondergrond op. Maak het stof- en vetvrij. Repareer eventuele beschadigingen. Reinig je ondergrond veilig met Universol ( zie onze webshop).
 2. Breng dan de Multiprimer Plus aan met een roller of blokkwast op je droge ondergrond. Laat je eerste laag goed drogen (minimaal ca 6 uur).
 3. Breng na droging een tweede laag Multiprimer Plus aan. Schuur na de droging van je tweede laag het oppervlak eventueel gladder, als dit nodig is.  Gebruik hiervoor uitsluitend schuurpapier met een fijne korrel.
 4. Ga vervolgens verder met de verwerking van je Concreto betonlookverf.

Zinsser Bullseye 1-2-3 Plus (ca 10 m2 per liter)

Bulls Eye 1-2-3 PLUS primer hecht zich aan hout, pleister, beton, glanslakken, houtvezelplaten, glas en tegels en isoleert vlekken die kunnen voorkomen bij beton en bloedend hout. We adviseren deze primer speciaal als basis voor op je aanrechtblad , natuursteen zoals graniet, marmer of over geglazuurde tegels.

 1. Voorbereiding; Schuur of ruw je ondergrond op met schuurpapier. Maak het stof- en vetvrij. Repareer eventuele beschadigingen. Reinig je ondergrond veilig met Universol ( zie onze webshop).
 2. Breng dan de eerste laag Bulls Eye 1-2-3 Plus primer aan met een blokkwast of roller en laat je primer drogen. De droogtijd van deze primer is minimaal 1 uur.
 3. Breng na droging een tweede laag primer aan en laat deze wederom minimaal 1 uur drogen.
 4. Ga vervolgens verder met de verwerking van je Concreto betonlookverf.

TIPS:

 • Als je reinigingsmiddelen met weekmakers gebruikt voor het reinigen van je ondergrond (zoals St Marc of Dasty), kan dit de primer aantasten. Gebruik daarom voor de reiniging van je ondergrond vloeibare CIF en een schuursponsje of de Universol voor het veilig schoonmaken van je ondergrond
 • Voordat je met de Concreto verf gaat schilderen wees er dan zeker van dat je onderliggende primerlagen heel goed droog zijn. Als de primerlagen niet goed droog en uitgehard zijn, kan de primerlaag weer oplossen bij het aanbrengen van de Concreto betonlookverf en daardoor loslaten.
 • Zorg dat je primerlagen goed dekkend zijn. Te dun aangebrachte primer kan weer loslaten bij het aanbrengen van je Concreto Betonlookverf.
 • Reinig na het schilderen je materialen met lauw water en een sopje zodat je het opnieuw kunt gebruiken.
 • Droogtijden zijn altijd afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid. Het kan dus soms langer duren dat de primer goed droog is. Heb dus geduld voordat je de Concreto betonlookverf gaat aanbrengen.

FIX Primer van SPS (ca. 6 a 10 m2 per liter)

Voor poederende, sterk zuigende of gestucte muren,  adviseren we om eerst een Fix primer aan te brengen. Daarmee fixeer je de ondergrond. De Fix primer is kleurloos.  Geschikte ondergronden zijn bijvoorbeeld: poreus cement- en pleisterwerk, beton, baksteen, gipsplaat, etc.

 1. Voorbereiding; Schuur of ruw je ondergrond op met schuurpapier. Maak het stof- en vetvrij. Repareer eventuele beschadigingen. Reinig je ondergrond veilig met Universol ( zie onze webshop).
 2. Breng dan de Fix primer aan met een blokkwast of roller en laat je primer drogen. De droogtijd van deze primer is ca 4 uur.
 3. Ga vervolgens verder met de verwerking van je Concreto betonlookverf.

 

Zinsser 1-2-3Plus-Primer van Rustoleum 

Zinsser 1-2-3Plus-Primer van  Rustoleum
Hecht op zeer gladde ondergronden zoals geglazuurde tegels- natuursteen-marmer-glas. Geschikt als ondergrond voor aanrechtbladen, betegelde muren of gladde vloeren.

 

SPS Multiprimer is o.a. geschikt voor kunststoffen, MDF, hout, non ferro metalen. Als basis voor de Concreto betonlookverf.

SPS Multiprimer Plus  is o.a. geschikt voor kunststoffen, MDF, hout, non ferro metalen. Als basis voor de Concreto betonlookverf. Verkrijgbaar in 1 of 2,5 liter .

 

Stucco d'Or-Concreto- Primo Primer

Dekkende primer en hechting voor Concreto afwerking. Zeer sterke dekkracht en geschikt als basislaag voor Concreto van Stucco d’Or . Deze primer gebruik je op muren en plafonds, gipsplaat.

 

 

 

 

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 221 reviews.