My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

BETONLOOK VERF VOOR BUITEN (TIPS!)

Nieuw / Betonlook verf voor buiten (TIPS!)

Betonlook verf voor buiten (TIPS!)

Betonlook verf voor buiten (TIPS!)- Wij introduceren vanaf juni 2020  de nieuwe afwerking van onze betonlookverf met 2 componentenlak.

Deze 2 componentenlak van Rustoleum ( De Polycoat 4900) is speciaal voor buiten gebruik maar ook  voor gebruik in natte ruimten en op aanrechtbladen. Hierdoor is het nu ook mogelijk om de betonlook verf buiten te gebruiken.

Je kunt de betonlookverf dus nu gebruiken op je buitenmeubels, buiten tafels, buiten muren en oppervlakken die aan vocht onderhevig zijn zoals aanrechtbladen, badkamermuren, wastafelbladen etc.

Polycoat 4900 de Ultra sterke lak voor buiten

De Polycoat 4900  is een water gedragen lak die uit twee componenten bestaat. Het is een niet milieubelastende lak en wordt bovendien ook nog eens milieuvriendelijk geproduceerd. Het is bijzonder geschikt om een oersterke matte afwerking aan te brengen die speciaal is ontwikkeld voor buitengebruik.

Voorheen adviseerden we om de betonlookverf niet buiten te gebruiken. Maar met deze ultra sterke bescherming van de  2 componentenlak,  is dit nu dus wel mogelijk.  Je kunt dus lekker aan de slag met het opknappen van je tuintafel en tuinmeubelen of een oude buitenmuur een mooi nieuw uiterlijk geven met de betonlookverf die je afwerkt met de twee componentenlak.

Wat bijzonder is aan de 2 componentenlak Polycoat 4900  is dat het verkrijgbaar is in Matt en dat is bijzonder , want meestal zijn deze lakken zijde- of hoogglans .

Bij de levering van onze betonlookverfpakketten kun je  aangeven of je de 2 componentenlak van Roboton of de Polyvine lak ( 1 K) Ultra Matt wilt hebben. De 1 K lak van Polyvine is geschikt voor trappen, muren, binnen meubels, tafelbladen e.d..

Waar moet je op letten als je de betonlook verf buiten gebruikt ?

Voordat je gaat aflakken moet je je oppervlak dat je geschilderd hebt met de betonlookverf,  egaal / vlak schuren met schuurpapier met een fijne korrel. De 2 componentenlak moet het oppervlak namelijk helemaal afsluiten en dat kan niet op een ruw oppervlak.

Hoe ga je te werk met de 2 componenten lak Polycoat 4900

Na het schuren van je geschilderde oppervlak breng je de eerste  laag Polycoat aan. Na droging van deze laklaag , schuur je het heel licht op met een fijn schuurblokje . De benodigde schuurpads zitten standaard bij de basispakketten  in.

Breng dan de tweede lak laag aan en herhaal na droging , de schuurbehandeling.

Breng vervolgens de derde laag aan en laat deze volledig uitharden. Wacht 72 uur met het gebruik van de oppervlakken. Bij de levering van de Polycoat,  krijg je van ons een uitgebreide handleiding meegestuurd.

Belangrijk om te weten bij het gebruik van lakken:

Gelakte oppervlakten hebben altijd onderhoud nodig. Kleine krasjes of barstjes kunnen al vocht doorlaten. Dit vocht kan onder de laklaag lopen. Hierdoor kan het op den duur gaan loslaten. Gelakte of gecoate ondergronden vergen altijd onderhoud. Controleer  dus regelmatig de kwaliteit van je laklaag en pleeg onderhoud door in ieder geval jaarlijks een nieuwe laag Polycoat aan te brengen.

In onze instructiefilm laten we je zien hoe je een buitenmeubel in de betonlook verf schildert en aflakt met de Polycoat 4900.

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 176 reviews.