My Colorful Interior
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

BETONLOOK VERF AFWERKEN MET DE PLEISTERSPAAN

Betonlookverf afwerken met de pleisterspaan

We hebben al veel gezegd en geschreven over het verven van muren, trappen , aanrechtbladen en andere objecten met onze betonlookverf. In dit blog gaan we uitgebreid in op het gebruik van de pleisterspaan voor het egaal en gladder uitsmeren van je betonlookverf. Let op: Betonlookverf is de benaming voor effectpaint. 

Pleisterspaan voor betonlookverf

Een pleisterspaan (ook wel plakspaan genoemd) wordt normaal gesproken door stucadoors en metselaars gebruikt om het cement of een afdeklaag , mooi egaal af te werken. Vroeger was de pleisterspaan van hout en tegenwoordig van kunststof of van roestvrijstaal.

Wij gebruiken de pleisterspaan voor het uitsmeren van de effectpaint. Het is niet moeilijk om de pleisterspaan te gebruiken, al denken veel mensen dat je hier een vakman voor nodig hebt. Niets is minder waar; je kunt het gemakkelijk zelf doen.

Hoe doe je dat? Je brengt de effectpaint dik op op met de blokkwast. daarna zet je je pleisterspaan plat op je ondergrond en veegt over de effectpaint heen. Je zult zien dat de effectpaint egaal wordt uitgesmeerd .

Je kunt deze techniek het best toepassen op vlakke oppervlakten. Bijvoorbeeld je op een muur, de traptreden of je aanrechtblad. Je smeert hierdoor je betonlookverf goed uit waardoor je ook nog eens zuiniger werkt.

Kort instructiefilmpje betonlook aanrechtblad DIY

De waardering van www.mycolorfulinterior.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 176 reviews.